bilgisistem

Yeni üye
23 Ara 2015
8
0
1
37
(39) Kırklareli
Arkadaşlar merhaba,

Ekran görüntüsünde de görüleceği üzere çok basit bir işlem yaptırmak istiyorum klavyeden 1 e bastığımda 1. kat gözüksük , 2 ye bastığımda 2. kat gözüksük şeklinde. Projeyi paketlemeden önce play tuşuna bastığımda her şey düzgün çalışıyor ancak projeyi paketlediğimde gönderi / geliştirme / debugGame farketmeksizin bu fonksiyonlarımdan sadece 2 olan çalışıyor. diğer 6 kata kadar hangi tuşa basarsam basayım 1 kat yani projenin açıldığı kat tuşuna basmışım gibi hep 1. kata gidiyor. Program versiyonum 5.5.4 acaba versiyon güncellesem düzelir mi ? Farklı bir projede benzeri işlem yaptığımda versiyonum 5.3.2 daha alt sürümde böyle bir durumla karşılaşmadım.

Not : Kat_0 / Kat_1 / Kat_2 gibi şu isimli haritaya git kısmında ki ismi doğru yazıyorum. Deneme amaçlı boş bıraktım yine 1. kata gidiyor. Yani ismi bulamazsan tamam böyle bir tuş var ama harita yoksa şu haritaya git gibi bir durum söz konusu ama harita isimlerini de doğru yazıyorum. En teresan şekilde sadece 2 tuşuna bastığımda 2. kata gidiyor geri kalan tüm tuşlar hep 1 e yönleniyor.

Daha önce benzer bir durumla karşılaşan oldu mu ? yada bir çözüm öneriniz olursa sevinirim.
Teşekkürler.

Ekran_goruntusu.png

Arkadaşlar merhaba,

Ekran görüntüsünde de görüleceği üzere çok basit bir işlem yaptırmak istiyorum klavyeden 1 e bastığımda 1. kat gözüksük , 2 ye bastığımda 2. kat gözüksük şeklinde. Projeyi paketlemeden önce play tuşuna bastığımda her şey düzgün çalışıyor ancak projeyi paketlediğimde gönderi / geliştirme / debugGame farketmeksizin bu fonksiyonlarımdan sadece 2 olan çalışıyor. diğer 6 kata kadar hangi tuşa basarsam basayım 1 kat yani projenin açıldığı kat tuşuna basmışım gibi hep 1. kata gidiyor. Program versiyonum 5.5.4 acaba versiyon güncellesem düzelir mi ? Farklı bir projede benzeri işlem yaptığımda versiyonum 5.3.2 daha alt sürümde böyle bir durumla karşılaşmadım.

Not : Kat_0 / Kat_1 / Kat_2 gibi şu isimli haritaya git kısmında ki ismi doğru yazıyorum. Deneme amaçlı boş bıraktım yine 1. kata gidiyor. Yani ismi bulamazsan tamam böyle bir tuş var ama harita yoksa şu haritaya git gibi bir durum söz konusu ama harita isimlerini de doğru yazıyorum. En teresan şekilde sadece 2 tuşuna bastığımda 2. kata gidiyor geri kalan tüm tuşlar hep 1 e yönleniyor.

Daha önce benzer bir durumla karşılaşan oldu mu ? yada bir çözüm öneriniz olursa sevinirim.
Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 764

Add> Blueprints kısmından PlayerController ekle bir tane. Adını MyPlayerPC yap kaydet.
Sonra hangi karakteri kullanıyorsan onun blueprintine gir oradaki playercontrolleri yeni yaptığınla değiştir.
Sonra bu yeni yaptığımız MyPlayerPC ye giriş yap ve bu kodları oraya ekle daha yönetimsel ve güvenli olur. Böyle Input olaylarını PlayerControllerden yönetmek gerek.
Kat değişken ise yani 100 kat olmayacaksa belli katlar olacaksa OpenLevel_ByName kullanma. Open Level Referance kullan. Listeden seç hangi level olduğunu.
Paketleme ayarlarında Include Cook Levels diye bir özellik var. Hangi levellerin paketlemeye dahil edileceği seçiliyor. Eğer oradan ilgili levelleri seçmediysen onlar yüklenmez. Bu özelliği kapatırsan her level yüklenir. Ya da spesifik olarak yüklenmesini istediğin levelleri oraya ekleyebilirsin. Paketlemeye dahil edilirler.

Project settings map & modes kısmından kendi GameModeni oradan seç ve yeni oluşturduğumuz PlayerControlleri seç.

• Beğen
Tepkiler: bilgisistem