talisca90

Yeni üye
24 Eyl 2016
84
2
0
(19) Çorum
Selam . Herkese kolay gelsin. 

Marketplace de bulunan Blueprintoffice de olduğu gibi yazı çıkartmak istiyorum. Anlaşılır ve açıklayıcı bir şekilde anlata bilecek var mı acaba.

Phyrexian' Alıntı:
Forumda bulunan herkesin Blueprint Office projesine bakmış olduğunu düşünmeyin, biraz resim / video gibi örneklerle istediğiniz şeyi desteklerseniz, bizim için daha iyi olur.

Evet haklısın :/ eksik anlatım oldu.  
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Video daki gibi yazılara yaklaşınca ekrana çıkartmak istiyorum.  Yazı widget değil galiba.  Kendi konumunda açılıyor gibi geliyor.

Gayet basit bir yapımı var. Bakma imkanım yok, aklıma geldiği kadarını yazıyorum;
-Yazının arka planındaki koyu kısmı görünmeyecek kadar "Scale" değerini düşür ya da hiç görünmesini istemiyorsan sıfırla.
-Texti yaz ve görünmez yap.
-Karakter, sahneye koyacağın trigger içerisine girdiğinde, scale değerini "Set Scale" noduyla istediğin kadar büyüt.
-Smooth bir scale geçişi elde etmek için "Add Timeline" kullanmak gerekir. Aksi takdirde yumuşak bir geçiş olmaz.
-İstediğin scale değerine gelince yazdığın texti görünür yap. Örn; "Timeline" 1 saniyede tamamlanıyorsa "Delay" ile 1.5sn gecikme ver ve ardından text görünür olsun.
-Karakter trigger içerisinden çıkınca "Timeline" Reverse girişi kullanarak ters çalıştır ve tekrar eski küçük haline getir.

Birkaç tane ihtiyacın varsa bir blueprint oluştur ve bunları içerisine yap. Tek tek uğraşmaktan kurtulursun. Aşağı yukarı bu şekilde yapılabilir. Şu an bundan daha açık yazamam heralde :)

hydrogenx' Alıntı:
Gayet basit bir yapımı var. Bakma imkanım yok aklımdan söylüyorum;
-Yazının arka planındaki koyu kısmı görünmeyecek kadar "Scale" değerini düşür ya da görünmesini istemiyorsan sıfırla.
-Texti yaz ve görünmez yap.
-Karakter, sahneye koyacağın trigger içerisine girdiğinde, scale değerini "Set Scale" noduyla istediğin kadar büyüt.
-Tabi smooth bir şekilde büyütmek için "Add Timeline" kullanmak gerekir. Değilse anında büyür, yumuşak bir geçiş olmaz.
-İstediğin boyuta gelince yazdığın texti görünür yap. Örn; "Timeline" 1 saniyede tamamlanıyorsa "Delay" ile 1.5sn gecikme ver ve ardından görünür yap.
-Karakter trigger içerisinden çıkınca "Timeline" Reverse girişi kullanılarak ters çalıştır ve tekrar eski haline gelir.

Birkaç tane ihtiyacın varsa bir blueprint oluştur ve bunları içerisine yap. Tek tek uğraşmaktan kurtulursun. Aşağı yukarı bu şekilde yapılabilir. Şu an bundan daha açık yazamam heralde :)

Çok açıklayıcı oldu.  Gözümde canlandı. Sabah kahvaltı dan sonra hemen deneyeceğim :)