leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,537
5
218
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Benim sorunum şu. Ben bir silah yaptım diyelim blueprint ile kodlarını yazdım animasyonunu falan ayarladım. Fakat ben bunu diğer maplardada veya kullandıgım mapın farklı bölgelerindede pickup şeklinde kuıllanmak istiyorum. Bunu ne diye kodlayıp kaydetmeliyim bir obje olarak kayıtlı kalsın ve diğer projelerimde istedğim zaman alıp sürükleyerek bırakayım ve tüm kodları hazır şekilde kullanılsın.Tekrar kodlamak zorunda kalmayayım..

TornadoTT' Alıntı:
Actor Blueprint oluştur 
Objeni  actoebp nin componentine surukle bırak.
Kodların nerdeyse ordan silip actor bp nin içine yapıştır.

Anlamadığım konu şu. Programda birsürü blueprint var. Level blueprint . Normal blueprint. Hani şu blueprint objeleri varya hazır ışıgı yanan lambalar falan istendiğinde kullanılıyor onlar gibi olacak. :) menüye sağ tıklayıp yeni blueprint oluşturmam gerekecek öyleyse ?

leonscottkfm' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:
Actor Blueprint oluştur 
Objeni  actoebp nin componentine surukle bırak.
Kodların nerdeyse ordan silip actor bp nin içine yapıştır.

Anlamadığım konu şu. Programda birsürü blueprint var. Level blueprint . Normal blueprint. Hani şu blueprint objeleri varya hazır ışıgı yanan lambalar falan istendiğinde kullanılıyor onlar gibi olacak. :) menüye sağ tıklayıp yeni blueprint oluşturmam gerekecek öyleyse ?

Content browsere sağ tıkla blueprint classa tıkla.Üstte actor seçeneği var.Onu seçiceksin öyle bi işlem için.Yani actor blueprint class ı

TornadoTT' Alıntı:
leonscottkfm' Alıntı:

Content browsere sağ tıkla blueprint classa tıkla.Üstte actor seçeneği var.Onu seçiceksin öyle bi işlem için.Yani actor blueprint class ı

Anladım yani class oluştudurgumuz zaman onu istediğimiz yerde kullanabiliyoruz ama level için yaparsak sadece yaptıgımız kısımda kalıyor :) teşekkürler

leonscottkfm' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Anladım yani class oluştudurgumuz zaman onu istediğimiz yerde kullanabiliyoruz ama level için yaparsak sadece yaptıgımız kısımda kalıyor :) teşekkürler

""Level" için yapmak" diye birşey yok. Yaptığın "Actor BP"yi "level"a sürüklediğinde onun bir örneğini o "level" içerisine yerleştirmiş oluyorsun. Başka "level"lara da sürükleyip bırakabilirsin; orada da örnekleri(Instance) oluşmuş olur.

cahitburak' Alıntı:
leonscottkfm' Alıntı:

""Level" için yapmak" diye birşey yok. Yaptığın "Actor BP"yi "level"a sürüklediğinde onun bir örneğini o "level" içerisine yerleştirmiş oluyorsun. Başka "level"lara da sürükleyip bırakabilirsin; orada da örnekleri(Instance) oluşmuş olur.

Hayır anlamadın. Mesela bir level oluşturdum ve o mapta bir lamba koydum ve içine bir ışık koydum ve trigger koydum yanına gittiğimde yandı bu open level blueprint kısı oluyor . Birde senin dediğin gibi lambaya sağ tıklayıp blueprint dersek ve ışık eklersek gidince yanar buda o objeye ait oluyor ve istediğimiz yerde kullanabiliyoruz yani sürükleyip bırakınca oluyor