Etki

Yeni üye
28 Mar 2017
14
3
0
(6) Ankara
Merhabalar herkese, uzun süredir takip ettiğim bu siteye yazdığım ilk mesaj. Bir hatam olursa lütfen bilgilendirin.
Blender üzerinden yaptığım çimleri .fbx olarak kaydedip daha sonra Unreal Engine'e import etmeye çalıştığımda bir dizi hata alıyorum sebebi ne olabilir.
Not: Çimleri bir plane üzerine hair yardımıyla yapıyorum.

Etki' Alıntı:
Merhabalar herkese, uzun süredir takip ettiğim bu siteye yazdığım ilk mesaj. Bir hatam olursa lütfen bilgilendirin.
Blender üzerinden yaptığım çimleri .fbx olarak kaydedip daha sonra Unreal Engine'e import etmeye çalıştığımda bir dizi hata alıyorum sebebi ne olabilir.

Merhaba. Topluluğa hoş geldin. Import edince ne hatası alıyorsun?

Khubur' Alıntı:
Etki' Alıntı:

Konunun sonuna ekleyecektim unutmuşum kusura bakmayın.
"The imported mesh is very small. This is most likely an issue with the units used when exporting to FBX."
Message log'un FBX import kısmında bu yazıyor.

Localization Service kısmındaysa "Localization Service is disabled" yazıyor.
Edit: Hocam bu arada yatmadan bu soruyu da buraya ekleyeyim çok olmazsam eğer.
Bu çim olayını bir plane üzerine yapıp unreal engine'e aktarmam mı daha doğru olur yoksa UV Sphere üzerine mi yapmalıyım ? (Gece gece aklıma takıldı sorun mesh kullanmam mı diye düşündüm)

Etki' Alıntı:
Khubur' Alıntı:

Konunun sonuna ekleyecektim unutmuşum kusura bakmayın.
"The imported mesh is very small. This is most likely an issue with the units used when exporting to FBX."
Message log'un FBX import kısmında bu yazıyor.

Localization Service kısmındaysa "Localization Service is disabled" yazıyor.
Edit: Hocam bu arada yatmadan bu soruyu da buraya ekleyeyim çok olmazsam eğer.
Bu çim olayını bir plane üzerine yapıp unreal engine'e aktarmam mı daha doğru olur yoksa UV Sphere üzerine mi yapmalıyım ? (Gece gece aklıma takıldı sorun mesh kullanmam mı diye düşündüm)
Merhaba içeriye aktardığın mesh çok küçük. Bu yüzden Blender ya da 3DS Max gibi programlardan aktarırken ölçü birimleri farklı olabiliyor.

Diyelim ki Blender ile 6metre bir duvar modelliyorsun. Blenderda bu 6 metreye karşılık geliyor. Eğer bunu Unreale aktarırsan 0.06m yani 6cm olarak görüyor ve bu yüzden aktarmıyor. Çünkü 1 blender birimi 1metreye eşit. Unreal birimi ise 1 Unreal Birimi 1 cm eşit.  

7NoIT.jpg

Hepinizin yorumu için çok teşekkür ederim hocamlar. Ancak "gigalian"ın dediğine göre bu büyüklük sorununu çözsem de aktaramayacağım sanırım.