mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
575
2
42
28
Bu blenderin Uvmap çıkarma olayı beni çıldırtıyor. Resimdeki aslında tek parça uzun bir sap. Tek parça halinde uv aldım saçma sapan map çıkardı. Mark seam yaptım boydan kenardan olcak şekilde yine berbat çıkarttı. Kısım kısım böldüm meshi ayrı ayrı uv almak için ve kenarları da mark seam yaptım. Çıkan uv mape bakar mısınız allah için çıldırmamak elde değil. Neden mark seam ile kestiğim alanları bi tarafına takmadan keserek uv alıyor bu lanet blender.? Ben neden Uzun modellerde adam akıllı uv alamıyorum? Bu genelde hep uzun meshlerde oluyor silindir ya da uzun sap gibi modellerde yani bi kürek sapı bir elektrik direği ya da ne bileyim o tarz uzun meshlerde hep aynı işkenceyi çekiyorum. Elle de düzeltmek istemiyorum uvleri çok zaman alıyor. Bi çözüm lüffen

Smart uv kullanyorum genelde ama hepsini de denedim

1.PNG

Son düzenleme:
Aynısını yaptım bölüyor ama bu sefer de yamuk yumuk yapıyor. tel sütun halinde çıkmıyor mesela kenarlar eğimli oluyor çok saçma

Eline sağlık Addon ile yaptığın işlem ölçüye göre tam uv almıyor gördüğüm kadarıyla. orayı da uv texture atayıp scale ile biz düzeltcez gibi görünüyor o da zor değil yani sağolasın