SamsunLee

Yeni üye
11 Ağu 2015
225
-2
0
(55) Samsun
Blender ile modelimi yaptım,aktardım uv hatası alıyorum uv map yaptım yine aynı hata yanlışmı yaptım birisi video atabilirmi, tabii çalışanı benim izlediklerimi yapıyorum olmuyor

UV Unwrapping & wrapping in 15 mins Blender Tutorial ( 2.72 _ 2.73 ) - Zero 2 Hero - YouTube

Tutorial - Hand Painted Textures in Blender - YouTube

Blender 2.6 Tutorial 12 - UV Mapping (Image Textures) - YouTube

Bunları bu gün indirdim ama daha izleme fırsatım olmadı.

Sende bir bak isersen.

Hand painted textures a özellikle bak.

Edit:Bu arada bunlar youtube deki videoların isimleri aratırsan bulursun.

Bir texture UVmap' ı, bir de Lightmap UVmap'ı olmak üzere 2 tane map oluşturman gerekli. Lightmap UV u nu "unwrap" yaparak otomatik oluşturabilirsin blenderda. Bu modeli FBX olarak export ettikten sonra UE4 e import et. Sahneye atmadan modele çift tıkla ve editör ekranının sağ tarafında bulunan arama yerine "light" yaz. (details panelinin altında hemen)
Light map resolution değerini 64 - 128 - 256 - 512 gibi değerlerden birini girebilirsin, sayı arttıkça kalite artar ama kasma da artar tabi.
Lightmap Coordinate index i de 1 olarak değiştir. Ben bu yöntemle yapıyorum, çok şükür bi sorun çıkmıyor.
Belki biliyormuşsundur ama bi özet geçeyim dedim, bunları zaten uyguluyorsan benden bu kadar :D

UV Unwrapping & wrapping in 15 mins Blender Tutorial ( 2.72 _ 2.73 ) - Zero 2 Hero: isimli videoyu izledim yaptım artık düzeldi teşekkürler,imzayı da düzenledim :D