ebickioglu

Yeni üye
22 Mar 2022
1
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba unreel engine stüdyo ortamında sunum yapmak istiyorum.
Blender çizimini export ederken bazı sorunlarla karşılaştım.

• Yüzeyler patlak gözüküyor.Görüntüleme veya kamera ile alakalı olabilir mi.
  • Blender'daki collecitonlar gruplandırmalar çok düzgün bir yapıdaydı.UE'ya import ettiğimde ise ya combine mesh yapıyorum yada parçalı oluyor.Nasıl düzgünce import edebilirim .
  • Yaptığım sunumu web sayfasında görüntüleyebilir miyim.

https://www.hizliresim.com/39u5ydi

Screenshot_2.png

1. sorunun cevabı: Çizimin hatalı olduğu için; işaretli kısımdan face orientation aktive edip yüzeylerinin doğru yönde olup olmadığını kontrol etmen gerekiyor, ters yüzeyleri düzeltmek için "Edit Mode > Mesh > Normals > Flip / Recalculate Outside " veya unreal içinde kullandığın materyalleri "Two Sided" yaparsan sunum için işini görür.

Screenshot_3.png

2. sorunun cevabı: Blender içinde yaptığın gruplandırmalar unreal için hiçbir şey ifade etmiyor. Oluşturduğun bir grubu seçip resimde gördüğün gibi "Selected Objects" olarak export edersen ve "Combine Meshes" ile import edersen daha düzgün içeri alabilirsin. Diğer gördüğün seçenekler de blenderdan unreala düzgün import etmek için gerekli ayarlar.

3. sorunun cevabı: Sunumdan kastın nedir, bunu bir video haline getirip web'e yükleyebilirsin, 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
 . Ben bunu web üzerinden içinde gezilebilir bir ortam haline getireceğim dersen bir amazon server kiralayıp pixel streaming ile yapabilirsin ancak .js ve html bilgisine de ihtiyacın olacaktır.

Son olarak sorduğun sorular her ne kadar unreal engine ile alakalı olsa da platformun blender forumu olmadığını hatırlatırım, youtube üzerinden "blender to ue4" diye aratır isen yüzlerce tutorial video bulabilirsin.

Kolay gelsin.