ozgur

Yeni üye
8 Eyl 2020
2
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Öncelikle herkese merhaba,
İsmim Özgür, hepiniz ile tanıştığıma memnun oldum.
Siteye yeni üye oldum ve bu toplulukta bulunduğum için oldukça mutluyum.
Umuyorum uzun bir süre birlikte zaman geçirebiliriz.

Giriş mesajımı tamamladıktan sonra, gelelim problemime :)

Konuyu, Konu Dışı bölümüne açmayı uygun buldum, bir hatam var ise bunun için lütfen kusuruma bakmayın.

Blender üzerinde, plane mesh'e küçük bir çizim aktarıyorum(fotograf),
Shader editör bölümünde, ilgili renklendirmelerimi yaptıktan sonra, meshi .fbx formatında dışa aktarıyorum.
Dışa aktardığımda sadece plane meshi aldığını görüyorum. geri kalan değişimlerin hiç birini almamış görülüyor.
Hali ile, meshi unreal engine aktardığımda da boş bir plane ile karşılaşıyorum.

Problemim, unreal engine üzerinde değilde, blender tarafında olduğunu görebiliyorum.
Sadece çözüme nasıl ulaşabilirim bunu bulamadım.

Blender ve Unreal Engine programlarında yeniyim, kendimi elimden geldiğince geliştirmeye çalışıyorum.
Yukarıdaki problemimi nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise, yok memnun olurum.

Herkese kolaylıklar dilerim.

ozgur' Alıntı:

Konuyu, Konu Dışı bölümüne açmayı uygun buldum, bir hatam var ise bunun için lütfen kusuruma bakmayın.

Shader editör bölümünde, ilgili renklendirmelerimi yaptıktan sonra, meshi .fbx formatında dışa aktarıyorum.
Dışa aktardığımda sadece plane meshi aldığını görüyorum. geri kalan değişimlerin hiç birini almamış görülüyor.

Problemim, unreal engine üzerinde değilde, blender tarafında olduğunu görebiliyorum.

Blender ve Unreal Engine programlarında yeniyim, kendimi elimden geldiğince geliştirmeye çalışıyorum.
Yukarıdaki problemimi nasıl çözeceğim konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise, yok memnun olurum.

Blender bilmiyorum ama unreal engine de bir materyal yaratıp texture yani kaplamalarını burada ataman gerekiyor. Kaplamak istediğin foto ne ise  onu ayrıca unreal a aktar. Materyal editörde ilgili yere bağla. Bu konuda tutorial lar var onlara bakabilirsin.

Blenderda oluşturduğun materyallerin unreal da bir geçerliliği yok. Sadece shading ten aktardığın fotoğrafları texture ve basit materyal olarak kabul eder unreal. Eğer kullandığın fotoğrafın blender materyalinde unreala uyumlu şekilde bağlamadıysan da texture aktarımı da gerçekleşmez. Anlayacağın texture ni unreala import edip unrealin materyal editorü üzerinden yapmak istediğini gerçekleştirmen gerekir. 

Kolay gelsin

nonlinear' Alıntı:
Blenderda oluşturduğun materyallerin unreal da bir geçerliliği yok. Sadece shading ten aktardığın fotoğrafları texture ve basit materyal olarak kabul eder unreal. Eğer kullandığın fotoğrafın blender materyalinde unreala uyumlu şekilde bağlamadıysan da texture aktarımı da gerçekleşmez. Anlayacağın texture ni unreala import edip unrealin materyal editorü üzerinden yapmak istediğini gerçekleştirmen gerekir. 

Kolay gelsin

Yazdıklarınızdan, sorunumun kaynağını daha iyi anladım.
Çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin.

ozgur' Alıntı:

Modelini FBX olarak dısa aktardiginda material texture vs. fbx formatı içinde saklanır texture veya material olarak dısarı çikarmaz. Sadece Model FBX'i UE4 icinde import ettiğinde  çıkarılır. Ama materialde yine düzenleme yapman gerekebilir. Ayrıca BLenderda modele Material Atamadan önce UV map oluşturman gerekiyor. Ne yaptn nasl yaptn bilmyorm ama.