Ertuncj Animations

Yeni üye
4 Ağu 2015
64
1
0
(55) Samsun
www.youtube.com
Önceki derste blender modellerini ue4'e aktarmayı anlatmıştım şimdi ise materyalleri anlatacağım  :sleepy:  objeyi aktardığımızda direk materyaller texture'lu halde aktarılmadığı için bu dersi anlatıyorum.

Objemizi seçip texture kısmına geliyoruz

6knBA9.png

Bende celling_D yazan texture'lardan bitanesi diğerleri normalmap falan onları almak isterseniz aynı şekilde alabilirsiniz. küçük kare ile gösterdiğim butona tıklıyoruz

WZYzMQ.png

Tıkladıktan sonra [use file from current directory] yazan alana tıklıyoruz [ Gördüğünüz texture'u oluşturuyor]

3ao5bp.png

Tıkladık ve oluştu aynı yere bikez daha tıklıyoruz,texture'u nereye oluşturduğunu görmek için

poPAZn.png

Bu açılan kısımda,Texture'u hangi dizeye oluşturduğunu görebiliyoruz

kgvQN9.png

Unreal Engine 4'ü açıyoruz aktardığımız objenin yanında beyaz renkte materyaller olacaktır onları açıp

Texture'u materyale ekliyoruz

DRJ1Nm.png

Mutlu Son  :D

Selam. Dediğin şekilde uyguladım ancak sadece ilk yaptığımda başarılı olabildiğim. Açtığım çoğu blender çalışmasında ilk basamakta bahsettiğin butona tıklayıp texture bölümüne geldiğimde aşağıdaki resimdeki gibi boş çıkıyor. Texture export edemiyorum yani. Sorun ne olabilir sence?

2kjpqA.jpg

Texture'ları FBX ile export etmekle uğraşmayın, Content Browser içine kendiniz import edin gitsin. Sonuçta her ne kadar texture'ları model ile export ettirip materyal hazırlatabilseniz de modelleme programlarında kullandığınız materyalin özelliklerini aktarmış olmuyorsunuz, illa kendiniz de düzenleme yapmak zorundasınız materyal içinde.