leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com

Arkadaşlar bu resimde gördüğünüz benim projemden bir parça.Ben kapsüle girdiğimde e tuşuna basınca radial damage aktif olsun istiyorum fakat z tuşuna bastığımdada başka bir şey aktif olsun istiyorum bu nasıl olacak? Tekrardan overlap yapamıyorum.

3-4 farklı yapılış yöntemi geliyor aklıma. Yani bir çok yolu var fakat neden gate kullanıyorsun? Çoklu kullanımda pek işe yaramaz çünkü. Daha kolayı; Boolean Variable oluştur. Karakter trigger içine girince True, çıkınca False olarak set et. E ve Z tuşlarına Branch koy, oluşturduğun variable'ı bağla. Gerisi malum Variable True ise yaptırmak istediğin olayı yapar. False olursa hiç bir şey olmaz. Bu daha basit.

Bu şekilde aynı trigger üzerinden istediğin kadar tuşa, farklı işlevler yaptırabilirsin.

hydrogenx' Alıntı:
3-4 farklı yapılış yöntemi geliyor aklıma. Yani bir çok yolu var fakat neden gate kullanıyorsun? Çoklu kullanımda pek işe yaramaz çünkü. Daha kolayı; Boolean Variable oluştur. Karakter trigger içine girince True, çıkınca False olarak set et. E ve Z tuşlarına Branch koy, oluşturduğun variable'ı bağla. Gerisi malum Variable True ise yaptırmak istediğin olayı yapar. False olursa hiç bir şey olmaz. Bu daha basit.

Bu şekilde aynı trigger üzerinden istediğin kadar tuşa, farklı işlevler yaptırabilirsin.

Harbiden ha nasıl düşünemedim bilmiyorum ama değişkenle yapılabilir evet haklısın...
Teşekkürler.

Olmadı maalesef çok saçma bir şey oldu yada ben yapamadım.
Şimdi press fonksiyonunun exec girişi yok dolayısıyla karakter triggerde iken bastıgında diye bir şey söz konusu olmuyor bu yüzden basarsa diye geçiyor ve basarsa booelan evet oluyor dışarda basıp triggere girersemde aktif oluyor ben sadece triggerde basabilsin istiyorum dışarda basıncada aktif oluyor arkaplanda boolean değeri evet oluyor ve triggere girince çalışıyor.Delay kullanıp tekrar deaktif etmeye çalıştım dışarıda basılırsa diye olmuyor ne yapmam gerek?
Else if diye bir şey yok mu bunda?

en son bu şekilde yaptım bu sefer dışardan basınca aktif olmuyor içerden oluyor fakat q ye basıncada 1 yazıyor... Bu exit nodesi sadece 1 yere yogunlaşıyor :/