Adam işin Design kısmını bitirmiş ya. Bu tarz adamlar bukadar bilgisi varken neden bir oyunu tamamlamıyorlar bu şekilde yapıp bırakıyorlar anlamış değilim bir türlü... Yalnız bu tarz videoları izlerken hep şunu diyorum kendime. Adamın materyalleri zaten hazır sadece bu hazır şeyleri doğru yerlere koyuyor ve design ediyor. Yani bizim yapamayacağımız birşey değil bence bukadar zor değildir diye düşünüyorum siz ne dersiniz? Biz yapamazmıyız yani şöyle bişey ? :D

RecLast' Alıntı:
Adam işin Design kısmını bitirmiş ya. Bu tarz adamlar bukadar bilgisi varken neden bir oyunu tamamlamıyorlar bu şekilde yapıp bırakıyorlar anlamış değilim bir türlü... Yalnız bu tarz videoları izlerken hep şunu diyorum kendime. Adamın materyalleri zaten hazır sadece bu hazır şeyleri doğru yerlere koyuyor ve design ediyor. Yani bizim yapamayacağımız birşey değil bence bukadar zor değildir diye düşünüyorum siz ne dersiniz? Biz yapamazmıyız yani şöyle bişey ? :D

Adam oradaki sahneyi oturup 30dk da yapmıyor zaten,yapamaman için bir neden yok.

Katılıyorum güzel bir tasarım ama, şu assetleri ve materyalleri verseler rahat yapılabilecek bir şey.

Etkilenmek istiyorsanız şuna bakın derim : )

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Adamlar neler yapıyor biz hala... :D Neyse bunları yapmak için bile sağlam pc lazım malum. Ben o textureleri materialleri eklerken bile sistem kasıyorsa şuanda mümkün değil zaten böyle bişi yapmam ^^

RecLast' Alıntı:
Adamlar neler yapıyor biz hala... :D Neyse bunları yapmak için bile sağlam pc lazım malum. Ben o textureleri materialleri eklerken bile sistem kasıyorsa şuanda mümkün değil zaten böyle bişi yapmam ^^

980ti alınca bu bahanen de bitecek,bakalım neler yapacaksın :D

Bu sahnenin render amaçlı olduğunu ve optimizasyon sıkıntısı olmadığını unutmamak lazım

SoloWarrior' Alıntı:
RecLast' Alıntı:

Bu sahnenin render amaçlı olduğunu ve optimizasyon sıkıntısı olmadığını unutmamak lazım

:D Yok gerçekten bahane değil. Eğitim için ücretsiz verilen kit leri açmaya çalıştım bilgisayar reset attı tek bir materyal ekleyip koymaya çalıştım 2 saat bi materyali bekledim optimize için. Haliyle bende anladımki bu pc ile üst düzey birşey yapamayacağım. Basit birşeyde bana yakışmaz hiç bulaşmayım dedim bu sıra :D

RecLast' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

:D Yok gerçekten bahane değil. Eğitim için ücretsiz verilen kit leri açmaya çalıştım bilgisayar reset attı tek bir materyal ekleyip koymaya çalıştım 2 saat bi materyali bekledim optimize için. Haliyle bende anladımki bu pc ile üst düzey birşey yapamayacağım. Basit birşeyde bana yakışmaz hiç bulaşmayım dedim bu sıra :D

Bahane olmadığını biliyorum hocam,aynı durum bende de var.

Bp yaparken bile 15 fps alıyorum,haliyle can sıkıcı oluyor.

Yeni bilgisayarım gelene kadar dokunmuyorum birşeylere.Geçen gün yapay zekayı az geliştireyim dedim ve olan zeka da gitti :D

-Unreali öğrenmek bi dert , öğreneyim derken bilgisayarın feryat etmesi ayrı dert..Bu motorun orta halli çalışabilmesi için ne kadar masraf yapmak gerek..O videolardaki görüntülere bakınca benim PC bende altından kalkarım diyo ama dandik bi mesh eklediğimde FPS taban yapınca bende ona davulun sesi uzaktan hoş gelir diyorum..

Stryde' Alıntı:
Her ikisi de harika. Merak ettiğim bir şey var; 3D programı olarak ne önerirsiniz? Blender, Maya/LT, 3DS Max, Modo?

Modoyu bilmiyorum ama diğer saydıklarından herhangi biri olur.3ds max karmaşıktır.Blenderin kontrollerine zor alışırsın mayayı denemedim ama oda iyi.

SoloWarrior' Alıntı:
RecLast' Alıntı:

Bahane olmadığını biliyorum hocam,aynı durum bende de var.

Bp yaparken bile 15 fps alıyorum,haliyle can sıkıcı oluyor.

Yeni bilgisayarım gelene kadar dokunmuyorum birşeylere.Geçen gün yapay zekayı az geliştireyim dedim ve olan zeka da gitti :D

Aynen öyle dostum ya. Tam hevesle oturuyosun şöyle bişi yapıcam diyosun sonra bi bakıyosun kasmalardan hareket edilmiyor. Haliyle soğuyor insan. Bende o yüzden biraz saldım yeni pc gelince inş abanacam güzel işler çıkacak. Aklımda deli fikirler var fakat şartlar yok asıl üzücü kısımda bu işte :(

Valla kafadan 3binlik bir bilgisayar şart olacak. 4. nesil bir işlemci ve gtx970 ekran kartı falan alırsan orta halli çalışır sanırsam.

Blender açıkcası benim tavsiyemdir. Başlarda zorlanırsın ue4 e entegresindede zaman zaman sorun çıkarıyor ama genel olarak ücretsiz ve alışınca en basit gelen program bence blender. Bir ara zaten bunla başlamıştım oyun yapımına. Düşük boyuta rağmen harikadır. Eğer 3DS Max dersen crack gerekir sitelerde var çok daha profdur fakat zordur blendera göre(Bence). Maya yı çok az kullandım ve oda zor gelmişti. Bu arada eğer karakter tasarımı düşünüyorsan tavsiyem kesinlikle ZBrush dır. Bence karakter üzerine en güzel şeyler onunla çıkıyor ve basit. UE4 ne kadar uyumlu bilmiyorum ama diğer programlara atıp çevirebilirsin UE4 uyumlu hale. Olabildiğince açıklamaya çalıştım karar vermek zordur ama sana 1 tavsiye daha vereyim 1 tanesini seç ve tamam bunu öğrenicem de yoksa işin içinden çıkamazsın ^^

RecLast' Alıntı:
Eğer 3DS Max dersen crack gerekir sitelerde var...

Forumda crack'li program, torrent, vs. korsan paylaşımı yasak, bunu zaten biliyorsunuzdur. O kuralı da çiğnemiş değilsiniz ama daha önceden de dile getirdiğim birşeyi söyleyeyim tekrar...

Eğer oyun yapımıyla uğraşıp bu alanda biryerlere gelmek istiyorsanız tüm internete açık bir forumda korsan yazılım kullandığınızı veya kullanmayı teşvik ettiğinizi dile getirmek sizce ne kadar mantıklı? :)

İyi gözlem yapmak gerekiyor.Zaten oyun firmalarının çoğuda her sahneyi kendi kafalarına göre oluşturmuyor.Outlast oyununda son sahneleri nereden esinlendiklerini gösteren bir ss paylaşmışlardı.Buldukları mekanı çok ufak değişiklikler yaparak birebir oyuna kopyalamışlar.

Jacky' Alıntı:
RecLast' Alıntı:
Eğer 3DS Max dersen crack gerekir sitelerde var...

Forumda crack'li program, torrent, vs. korsan paylaşımı yasak, bunu zaten biliyorsunuzdur. O kuralı da çiğnemiş değilsiniz ama daha önceden de dile getirdiğim birşeyi söyleyeyim tekrar...

Eğer oyun yapımıyla uğraşıp bu alanda biryerlere gelmek istiyorsanız tüm internete açık bir forumda korsan yazılım kullandığınızı veya kullanmayı teşvik ettiğinizi dile getirmek sizce ne kadar mantıklı? :)

Biliyorum bende o yüzden öyle yazdım tavsiye etmem açıkcası ama illada kullanıcam derse birşey yapamayız internet özgür biyer illaki bunu kullanıcam derse bulur kullanır ^^. Dediğim gibi tavsiyem Blendır. Ücretsiz temiz temiz işini yaparsın ;)

Evet gözlem olmadan zaten olmaz. Sürekli gözlemlemek ve yaratıcı olmak lazım. En güzel ve basit örneğide şöyle vereyim hatta. Dışarda balon satan adamları görüyorsunuz. Kimisi düz satar kimisi yaratıcılığını kullanır ve tavşan yapar hangisinin daha çok sattığı ortada. Olay özgün ve yaratıcı olmak bana sorarsanız ^^