mibura

Yeni üye
25 Haz 2015
35
0
0
Belçika
-Merhaba , sorum açık ve kısa olucak..Projede iki level var ve birisindeki herhangi bir button yada tuşla diğerinde bulunan text render aktör yada widget editable textin değerini değiştirmek istiyorum..Yani örnek olarak ilk leveldeki buttona tıkladığım zaman ikinci leveldeki textin içeriğinin değişmesi gibi..

mibura' Alıntı:
-Merhaba , sorum açık ve kısa olucak..Projede iki level var ve birisindeki herhangi bir button yada tuşla diğerinde bulunan text render aktör yada widget editable textin değerini değiştirmek istiyorum..Yani örnek olarak ilk leveldeki buttona tıkladığım zaman ikinci leveldeki textin içeriğinin değişmesi gibi..

Game Mode ve Game State sınıflarını kullanmaktır. Game Mode ve Game State sınıflarından kalıtım almış yeni bir blueprint sınıfı oluşturun(diyelim ki My Game Mode ve My Game State). My Game Mode üzerinde Game State class için My Game State seçin ve kaydedin. Ardından World Settingsde Game Mode class için My Game Mode seçin. My Game State üzerinde değiştirilecek nesne referansını kaydetmek üzere Public ve Text Render Actor Instance türünden bir değişken(variable) oluşturun. Level BP yada  Text Render Actorün Begin Play metodu üzerinden Get Game State nodunu kullanarak Game State örneğine erişin. Bu örneği My Game State türüne Cast edin ve bu örnek üzerinde oluşturmuş olduğunuz Text Render Actor değişkenini Set edin. Butonun OnClick olayında Get Game State nodunu tekrar çağırıp yine My Game State türüne Cast edin. Bu örnek üzerinden Text Render Actor değişkenine erişip ilgili işlemleri yapabilirsiniz. Levellar arası iletişim kurmanın bildiğim en resmi yöntemi budur yani global bir sınıf olan Game Mode üzerindeki Game State kullanmak.