mibura

Yeni üye
25 Haz 2015
35
0
0
Belçika
-Merhaba , sorunumu dilimin döndüğü ölçüde özetlemeye çalışayım..

-Elimde iki level var..İlkinde widget button kullanarak karakterimin rengini değiştiriyorum..Ekstra tuş girmeden buttonu focusluyorum..Buraya kadar tamam..Ben ikinci leveledeki karakterimin renginin aynen ilk leveldeki gibi olmasını istiyorum..Karakterim boş karakter , onu BP ye convert ettim ve o şekilde kullanıyorum..İlk levelde widgetin butonu focussa şunu yap dediğim şeyi ikinci levelde widget oluşturmadan yapamazmıyım..

-Ne denedin diye sorarsanız baya bişey dedim..Hatta Do once , custom event , event dispatcherler falan kafam çok karıştı..İkinci levelde buttonu widgete referans gösteriyorum ve test için print string kullanıyorum ama banamısın demiyor.."is Valid" ile test ediyorum gene olmuyor..Bu dediklerimi hem karakterin eventi hemde ikinci levelin eventinde denedim..

-Çok fazla dağıtmadan şunu söyleyim , işin özü ilk leveldeki rengi değişen karakterimin ikinci levele geçtiğimde gene rengi aynı kalsın..Hangi renkteyse o olsun..Beyazsa beyaz kırmızıysa kırmızı..Şimdiden teşekkürler..

Renk değişkenini Game Instance içinde oluşturun. Widget içinde Game instance a Cast yaparak o değişkeni çağırın, renk değiştirildiğinde de yine Game Instance içindeki renk değişkenini Set yapın. Oyun açık olduğu sürece Game Instance da çalışıyor olduğu için level geçişleri içinde barındırdığı değişkenleri etkilemeyecektir.

-Game instance ile ilgili bilgim yok ama bakıcam şimdi , bu arada başka bi yol varsa kısaca belirtirmisiniz..Game instance game modu gibi bi bileşenmi..Yani her daim çalışıyor..