nazim

Cezalı Üye
2 Tem 2016
394
31
0
(6) Ankara
Arkadaşlar bir harita içerisinde 2 farklı gamemode oynatılabilir mi?
Oynatılabilirse yapmak istediğim sistem tam olarak şu;
15 dakika gibi bir süre içerisinde 1. gamemode oynanacak.Bu 15 dakika dolduktan sonrada oyun 2. gamemode'a geçecek..Bu sistemi nasıl yapabilirim?

nazim' Alıntı:
Arkadaşlar bir harita içerisinde 2 farklı gamemode oynatılabilir mi?
Oynatılabilirse yapmak istediğim sistem tam olarak şu;
15 dakika gibi bir süre içerisinde 1. gamemode oynanacak.Bu 15 dakika dolduktan sonrada oyun 2. gamemode'a geçecek..Bu sistemi nasıl yapabilirim?

Her bölüm(level) başına özel bir GameMode ayarlayabilrisiniz. World Settings altındaki Game Mode seçmelisiniz. Bölümleri değiştirdiğinizde farklı oyun modları seçilebilinir.

Örnek vermek gerekirse, aşağıda GameMenu bir oyun modu var bir bölümde.
[img=356x184]https://answers.unrealengine.com/storage/temp/2606-menumode.png[/img][/SIZE]
Bir başka bölüm(level) açtım diyelim,  Oyun modumu ve MyGame oyuncu kontrolcümü değiştirdim.
[img=363x188]https://answers.unrealengine.com/storage/temp/2607-gamemode.png[/img][/SIZE]

yapmanız gereken 15dk sonra diğer oyun modunu açmak olacak.

Aynı harita üzerinde değiştirme olanağımız yok mu? Oyuncular 15 dakika içerisinde o haritayı bina/yapıt yapacak.15 dakika dolduğundada  aynı harita üzerinde normal gamemode geçecekler.Yani haritaya yaptıkları binaların/yapıtların kaydedilmesini istiyorum.

nazim' Alıntı:
Aynı harita üzerinde değiştirme olanağımız yok mu? Oyuncular 15 dakika içerisinde o haritayı bina/yapıt yapacak.15 dakika dolduğundada  aynı harita üzerinde normal gamemode geçecekler.Yani haritaya yaptıkları binaların/yapıtların kaydedilmesini istiyorum.

Ne yazık ki oyun modunu değiştirmenin tek yolu bölümü değiştirmek. O zaman bölüm blueprinti üzerinde değişkenleri tutmanız lazım. Yani oyuncunun yarattığı her bir inşanın object konumlarını bir dizide tutup, 15dk sonra çağırmanız lazım. Bu çağrıdan sonra objelerin vektörlerini harita üzerinde yerleştirmeniz lazım

UE4'deki GameMode kurulumu, tasarım sürecinde düşündüğünüz oyun modu kavramından farklı bir anlam taşır. Temel olarak tüm oyun kurallarınızı, menülerinizi vb. Burada uygulayabilir ve ihtiyaç duyduğunuz şeyleri düzenlemek ve / veya kullanmak için planları veya kodu kullanabilirsiniz.
(Veya oyunculara görünmeyecek ise visible özelliğini "de-aktif" edin.)

Rainbow Six Siege deki gibi drone ve hazırlık süreci gibi birşey yapmak istiyorsun sanırsam. 

Bunu direk karakter bp kullanarak yapabilirsiniz, 

Diğer bir seçenek olarak possess(bu kadar s varmıydı  :D) kullanarak karakterler arasında geçiş yapabilirsin. 

Gamemode a takılı kalmana gerek yok.