krowazz44

Yeni üye
9 Tem 2016
2
-2
0
(1) Adana
Herkese merhaba

Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ilk defa yazı yazıyorum siteye yazı dili kötü olsada 

Ue4 10 gündür kullanıyorum.Bazı sorularım olucak Cevap verirseniz sevinirim

Autodesk maya ve 3ds max , Vray  tam olarak ne için kullanılır _?

Görsel açıdan iyi bir oyun tasarlamak istiyorum bunun için hangi proğramları kullanmalıyım __?

krowazz44' Alıntı:
Herkese merhaba

Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ilk defa yazı yazıyorum siteye yazı dili kötü olsada 

Ue4 10 gündür kullanıyorum.Bazı sorularım olucak Cevap verirseniz sevinirim

Autodesk maya ve 3ds max , Vray  tam olarak ne için kullanılır _?

Görsel açıdan iyi bir oyun tasarlamak istiyorum bunun için hangi proğramları kullanmalıyım __?
3ds max ve maya  3d modelleme için bunun içine mimari sektör, oyun sektörü, flim sektörü,reklam sektörü gibi bir çok sektör girer yanlız  organik modelleme için(insan gibi) zbrush veya mudbox gibi programlarda yanında kullanılır (detaylandırma için).
 Sonra modellenen objenin kaplama olayı var ( kaplamada daha detaylı işler için substance painter gibi programlarda kullanılır özellikle karakter modeli gibi zor kaplamalarda),  Bundan başka görsel efekt,animasyon,motion graphics, vs işler için kullanılır.
Vray ise render motorudur hemen hemen bütün 3d programlar için eklentisi vardır tek kare render olsun veya animasyon genelde animasyonda vray tercih edilmez başka render motorları kullanılır. 
Eğerki bir oyun yapmak istiyosan tek başına yapman çok zor bu programların her biri deryadır hepsine hakim olman çok uzun bir süreç o yüzden bu işler ekip işidir 

Çünkü başta bir modellemeci lazım yani maxi mayayı veya benzer bir programı iyi kullanan birisi olacak sonra kaplama meselesi var sonra oyun motoruna gelince kodlamacı lazım .
C, C#, veya C++ dan bunlardan haberin olması lazımki  herkesin işide değildir bunlar başlı başına bir derya. 
O yüzden ne kadar bildiğin iyi oyun varsa arkada sağlam bir kadro vardır bunların arasında tabi istisnalar var Crytek oyunu gibi ilk çıktıgında 3 kişi yapmıştı zannedersem emin değilim daha dogrusu arkadaşım söyledi. Ama adamlar kendisini eve kapatmış 3 sene  :D  umarım açıklayıcı olmuştur.
Birde konu lazım oda başlı başına bir iş onuda unutmuşum