krowazz44

Yeni üye
9 Tem 2016
2
-2
0
(1) Adana
Herkese merhaba

Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ilk defa yazı yazıyorum siteye yazı dili kötü olsada 

Ue4 10 gündür kullanıyorum.Bazı sorularım olucak Cevap verirseniz sevinirim

Autodesk maya ve 3ds max , Vray  tam olarak ne için kullanılır _?

Görsel açıdan iyi bir oyun tasarlamak istiyorum bunun için hangi proğramları kullanmalıyım __?

krowazz44' Alıntı:
Herkese merhaba

Siteyi uzun zamandır takip ediyordum ilk defa yazı yazıyorum siteye yazı dili kötü olsada 

Ue4 10 gündür kullanıyorum.Bazı sorularım olucak Cevap verirseniz sevinirim

Autodesk maya ve 3ds max , Vray  tam olarak ne için kullanılır _?

Görsel açıdan iyi bir oyun tasarlamak istiyorum bunun için hangi proğramları kullanmalıyım __?

Ben sizi bilgilendireyim o zaman. Autodesk maya ve 3ds max 3d modelleme yapılan bir programlardır. Bunlara ek olarak blenderda var. Vray ise bu modelleme programlarına yapılan bir eklentidir render alır ve başarılı kullanılırsa gerçek görüntüye yakın renderlar elde edersiniz. Görsel açıdan iyi bir oyun tasarlamak istiyorsanız yaptığınız modeller hem kaliteli yani polygonları yüksek ve textureleri canlı olmalı ama oda yetmiyor Unreal Engine 4 içinde ışıklandırma yaparakda onu daha iyi hale getirmeniz gerekiyor.Polygonlar yüksek olursa oyunu sizde güçlü bir bilgisayar yoksa bitiremezsiniz ayriyeten kimsede oynayamaya bilir nedeni ise grafik kartına yüklenir. Oyunlarda genelde low poly çalışılır bunun nedeni herkes oynabilsin kastırma yapmasın.Ama bu değildir low poly modeller kötü olur diye çok çok iyi çıkaranlarda var. Tabiki derin konular Photoshopdan tutun Quixel veya substance kullananlar var.Harita tasarımı var Unreal Engine 4 verimli kullanıp hem optimize edip yormayıp hem de daha canlı yapılması gerekir.Kodlama programlama bilmek gerekir.