kaandenizblkn

Yeni üye
15 May 2021
17
0
0
ABD
Hepinize merhabalar. Benim adım kaan önceden de ue4 ile ufak çaplı projeler yapmaya çalışmış eline yüzüne bulaştırmış ve teknik sebeplerden ötürü bu hobime ara vermiştim. Şimdi daha sağlam sistem ve bilgi birikimi ile birlikte sizlerin arasına döndüm
Şuan sizden istediğim tek şey bana yol göstermeniz
Şuan bildiğim diller ve tecrübem
1 - PHP YÜKSEK
2 - SQL YÜKSEK
3 - MYSQL YÜKSEK
4  - ASP (.NET CORE FRAMEWORK ) ORTA
5 - HTML - CSS ORTA
6 - C# ORTA
7 - C++ ORTA
8 - İNGİLİZCE VASAT KÖTÜ HATTA KÖTÜNÜN KÖTÜSÜ 

Şuan unity vs ue4 (ue5 şuan için geçme gibi düşüncem yok projeyi ue5'e taşıyabiliyoruz ) unity ile ypaılan oyunlar grafikler cocuk oyunu gibi kaynak çok ama kalite yok (yerine göre =) )
ue4 benim hayalini kurduğum oyun motorlarından birisi algoritmam saglamdır. Size sorum ise nerden başlamalıyım blueprint mi yoksa c++ ile mi yazmalıyım. Hangi kurs ile başlamalıyım. Server client ilişkisi daha önce yapmadığım bir şey (unity - photon network ile projelerim oldu ama photon sınıfı her şeyi hazır veriyor )

Eğer hedeflerinden de bahsetseydin daha iyi olurdu. Bana göre hobi olarak vakit geçirmeye çalışan birisi ile profesyonel olarak sektörde çalışmayı hayal eden birisinin durumu bir birinden çok farklı. Şu an söyleyebileceğim tek şey, geçmiş kodlama tecrübelerin mutlaka işine yarayacaktır.

Benim hedefim single player bir oyun kodlamak istiyorum. bu oyunda metin2 gibi 4 karakter 3 bayrak onlarca item ve efsun sistemi
binek sistemi 
canavar ve metinler 
level sistemi 
can sistemi (bunlar basit gibi gözüksede statü sistemli olucak)
herşeyden önemlisi save sistemi =) 

benim amacım bunu yapabilicek seviyeye gelmek 
animasyonarla oynamak 
algoritma bilgim benim çok işime yarıyor bunun farkındayım

Sanırım tek başına bir şeyler yapmaya çalışmak istiyorsun. O zaman C++ ile vakit kaybetme derim. İyi seviyede Blueprint öğren. Engine içerisinde BP haricinde öğrenmen gerekecek çok daha fazla şey var. BP yi hallettikten sonra bir plugin ile işini kolaylayıp yola çıkabilirsin. Flexible Combat System, Ascend Combat Framework, GAS vb. bir sürü plugin var.
( Özellikle hedeflerin hakkında yorumda bulunmuyorum. Sadece gidiş yolunu gösteriyorum.)

Teşekkür ederim. Evet bir ekibim yok tek başıma çalışıyorum. Şuan fps oyunu gibi bir oyun yapmayı ya da metin 2 remasted yapmayı hedefliyorum  =)