Uyuşuk Aslan

Yeni üye
18 Şub 2019
32
1
0
(35) İzmir
Bir oyun yapıyorum. Bir widgetten başka bir widgete veri almak istiyorum. Para sistemi işte. Her şeyi yaptım olmuyor. 6 saat uğraştım bunun için. Çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin!

Widget'ten bende veri çekemedim. Game Instance içerisinde parayı belirten değişken oluşturun. Widget'te ayarlanan para, Game Instance'de bulunan parayı ayarlasın. Gereken yerde Game Instance içerisinden veriyi alırsınız.

Yani şöyle olacak;

"Game instance";

Event init>Cast to widget(hangi widgette para varsa)>Set para(değişkenin adı)>Set para(widgetteki değişkenin adı)

"Widget";
Get game instance>Cast to game instance(adı her neyse)>Set para(değişkenin adı)

"Paranın kullanılacağı yer";

Get game instance>Cast to game instance(adı her neyse)>Set para(Game instance'deki değişkenin adı)

Yani kısaca,  Game instance'deki değişkeni, Widget'teki değişken ile, parayı kullanacağınız yerdeki değişkeni ise, Widget ile ayarlanan Game Instance'deki değişken ile ayarlayacaksınız. Evet, biraz karışık, ama yapabilirseniz olacaktır. :)

TR26SkyWalker26TR' Alıntı:
Widget'ten bende veri çekemedim. Game Instance içerisinde parayı belirten değişken oluşturun. Widget'te ayarlanan para, Game Instance'de bulunan parayı ayarlasın. Gereken yerde Game Instance içerisinden veriyi alırsınız.

Yani şöyle olacak;

"Game instance";

Event init>Cast to widget(hangi widgette para varsa)>Set para(değişkenin adı)>Set para(widgetteki değişkenin adı)

"Widget";
Get game instance>Cast to game instance(adı her neyse)>Set para(değişkenin adı)

"Paranın kullanılacağı yer";

Get game instance>Cast to game instance(adı her neyse)>Set para(Game instance'deki değişkenin adı)

Yani kısaca,  Game instance'deki değişkeni, Widget'teki değişken ile, parayı kullanacağınız yerdeki değişkeni ise, Widget ile ayarlanan Game Instance'deki değişken ile ayarlayacaksınız. Evet, biraz karışık, ama yapabilirseniz olacaktır. :)

Event init ve game instance nedir açıklayabilirseniz çok sevinirim yeniyim de  :D

Game Instance (Oyun Örneği): Seviyeler değişse bile kalıcı olarak verileri tutabileceğiniz bir singleton sınıftır. Global verileri tutmak için yararlıdır. Oyun başladığından beri işlev edilir, oyundan çıkınca sınıf yıkılır.

Daha fazla terimi şurada bulabilirsiniz;
http://www.unrealengineturkiye.com/...engine-4-terim-bilimi-terminoloji-konusu.html

Game Instance'nin şöyle olması gerekiyor;

GameSettings widgeti sizde farklı olabilir. Para hangi widgettte ayarlanıyorsa, o widgeti koyun.
RvM3aY.png

Bu ise, paranın kullanılacağı yer. "Para widget" değişkenini nerede kullanacaksanız, oraya bağlayın.
RvMePq.png

Umarım anlatabilmişimdir. Eğer anlamadıysanız yazın, TeamViewer ile bakayım.

Game Instance (Oyun Örneği): Seviyeler değişse bile kalıcı olarak verileri tutabileceğiniz bir singleton sınıftır. Global verileri tutmak için yararlıdır. Oyun başladığından beri işlev edilir, oyundan çıkınca sınıf yıkılır.

Daha fazla terimi şurada bulabilirsiniz;
http://www.unrealengineturkiye.com/...engine-4-terim-bilimi-terminoloji-konusu.html

Game Instance'nin şöyle olması gerekiyor;

GameSettings widgeti sizde farklı olabilir. Para hangi widgettte ayarlanıyorsa, o widgeti koyun.
RvM3aY.png

Bu ise, paranın kullanılacağı yer. "Para widget" değişkenini nerede kullanacaksanız, oraya bağlayın.
RvMePq.png

Umarım anlatabilmişimdir. Eğer anlamadıysanız yazın, TeamViewer ile bakayım.
Çok yararlı ve çok güzel yazıyorsunuz. Çok teşekkürler. Fakat ben 2 widgetten de veri para ayarlamak istiyorum. Bir tanesinde LevelUp sistemi, diğerinde de eşya alma olacak.

Mesela 1000 liram var diyelim oyunda. Bu 1000 lira ile hem level, atlayıp hem de bir şeyler mi alacağım? Aynı para ile. Doğru değil mi? Eğer doğruysa, bir şeyler aldığımda param azalacak, haliyle level düşeceğim.

Mesela 1000 liram var diyelim oyunda. Bu 1000 lira ile hem level, atlayıp hem de bir şeyler mi alacağım? Aynı para ile. Doğru değil mi? Eğer doğruysa, bir şeyler aldığımda param azalacak, haliyle level düşeceğim.
Oyunda itemler var. Bu itemleri paramız ile verdiği parayı arttırıyoruz.  Level Up yani. Aynı parayla da bu itemleri alıp para kazanmamızı sağlıyoruz.
Mesela level 1 item 1 lira veriyorsa aynı itemin level 2 si 2 lira veriyor. Bu itemin 1 levelinden 5 tane alırsak 5 lira, 10 tane alırsak 10 lira düzenli olarak gelir sağlıyor.

Anladım. :D Bende, para ile karakter leveli atlatacağız sandım. :D O zaman şöyle yapacağız, Game Instance'de ayarlanan parayı, eşya alırken kullandığımız için, game instance üzerinden azaltacağız. Daha sonra eşyalar otomatik para verirken, game instance üzerinden artırılacak. Bana biraz zaman verin, bir örnek deniyeyim.

Anladım. :D Bende, para ile karakter leveli atlatacağız sandım. :D O zaman şöyle yapacağız, Game Instance'de ayarlanan parayı, eşya alırken kullandığımız için, game instance üzerinden azaltacağız. Daha sonra eşyalar otomatik para verirken, game instance üzerinden artırılacak. Bana biraz zaman verin, bir örnek deniyeyim.

Çok teşekkür ederim :D

Hocam şöyle ekran görüntüsü atayım;
RvAehj.png

İsterseniz, direkt projeyi atayım, siz değiştirirsiniz. :D Bazı ufak hatalar var ama çok önemli değil. Örnek vereyim, mesela 90 TL var. 10 TL'ye item alacaksınız, yükselttikten sonra 14 TL'ye çıkacak fiyatı. 10 TL değilde, 14 TL ödeniyor. Yani yazan değil, sonraki fiyat ödeniyor.

Uyuşuk Aslan' Alıntı:
Bir oyun yapıyorum. Bir widgetten başka bir widgete veri almak istiyorum. Para sistemi işte. Her şeyi yaptım olmuyor. 6 saat uğraştım bunun için. Çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin!

Paranın bulunduğu widgettki parayı aktaracağın widgetteki yeni oluşturduğun para değerine eşitle. yani mesela widget1 isimli bir widgetim var bunda para1 isimli integerim var benim aktarmak isteyeceğim widgetim de widget2 olsun bunda da para2 isimli integerim olsun widget2 ye "cast to" ile widget1e erişiyoruz sonra widge1deki para1 integerini widget2 deki para2 integerine eşitliyoruz .Yada farklı ve kullanışlı bir yol olarak para değerini ayrı bir widgette tek başına kullanıp "add child" ile eklemek istediğin widgete aktarıyorsun. eğer sorunu anlayabildiysem tabi.