Lovetolearn

Yeni üye
9 Ocak 2023
4
1
0
(58) Sivas
MErhaba. Ben daha yeni yeni Ue5 öğrenmeye başladım. Videolarda ki test projelerinin aynılarını yaparak kodları anlamaya çalışıyorum. Yapacağım oyun için bir kaç fikrim var ama yazmam gereken kodu oluşturamadım bir türlü. Desteğinize ihtiyacım var. 

İsteğim muhtemelen çok basittir sizler için. 

FPS oyunun da soru soracağım ve doğru cevap hedeflerini vuracağım. Yanlış seçenekleri vurursam Health azalmalı. Doğru seçeneklere puan eklensin gibi bir BP lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Mekaniği kendi kafanda kurmuşsun zaten. Baştan aşağı bu mekaniği senin için kodlayamayız. O özel ders oluyor çünkü. Özel ders istiyorsan onu belirtmen gerekiyor. Diğer türlü, oyun yapmaya asla kendi projenden başlamamanı tavsiye ederim. Eğer mekaniği kodlarken bir hata aldıysan buraya sormaktan çekinme ama koca bir mekaniği yada oyunu nasıl yapacağını sorma.

Muhtemelen yardım isteyen arkadaş kafasında sistemi oturtmuş ama nereden başlayacağını bilmiyor.

Başlangıçta şu şekilde bir yol izlemen şuan senin için yeterli olacaktır ve çok ağır gelmeyecektir;

Öncelikle cevaplar için bir blueprint aktör oluştur ve bu aktörün collisionlarını ayarla ki FPS karakterinden çıkan projectile veya linetrace işlemin bu blueprint ile etkileşime geçebilsin.
Ardından bu aktör içerisinde bir değişken tanımla; bIsCorrect diyelim mesela bu değişkene. Boolean olmalı ki doğru veya yanlış olarak her aktörün değişkenini değiştirebilesin. 
Linetrace veya hit ile kontrol et. Eğer hit olduğu durumda aktör Cevap için oluşturduğun aktör mü diye bir kontrol sağla. Eğer cevap için oluşturmuş olduğun aktör ise (Cast to MyAnswerActor);
bIsCorrect değişkenini kontrol et branch node kullanarak. Cast failed veya bIsCorrect == False durumlarında da direk karakterine erişip varolan can değişkeninden subtract yapabilirsin. 

İyi forumlar!