cankaya05

Yeni üye
10 Mar 2021
14
1
0
(34) İstanbul Avrupa
Herkese kolay gelsin. Arkadaşlar ben bir proje üzerinde çalışıyorum yapmak istediğim bir şey var ama tam anlamıyla yapamıyorum. Fikirlerinizi, varsa başka yolu anlatmanızı isterim.

yapmak istediğim şey tam olarak dishonored 2 oyununun bir mekaniği. alttaki videodan izleyebilirsiniz;

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

bu arkadaş tam olarak istediğim şeyi yapıyor,yapılışını da anlatıyor fakat ben blueprinte hakim olduğum için hiç birşey anlamadım. unity ile pek çok fark var malesef.

elimden gelen sadece bu oldu;

Ads-z.png

anlaşıldığı gibi resimdeki aynada gözüken görüntü ile görüş açımız dishonored'deki gibi senkonize değil. daha iyi anlaşılması için video atıyorum;

https://streamable.com/a2bqj8

ben dishonored'deki gibi senkonize olarak görüntüyü görmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim ?

kendi yaptığım sistemin çalışma şekli şudur;

Ads-z.png

1. mekanda karakterim oyuna başlıyor karakterimin 5000 birim altında bulunan 2. mekan aslında 1. mekanın kopyası.
5000 birim aşağıya ikinci bir kamera koyarak karakterime görüntüsünü getiriyorum. görüntü başaralı şekilde geliyor ama dediğim gibi senkonize değil.
fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar iyi günler

Hayır onu anladım. Onun haricinde fark var gibi. Kamera lokasyonunun 5000 birim altında değilde biraz offset var gibi. O işi nasıl yaptın. GetControlLocation ile mi.

Kamerayı karakter içerisinden 5000 birim aşağıya aldıktan sonra get world rotation'unu aldım.tek yaptığım bu. Bunu bu şekilde değilde layer yöntemi ile yapabilir miyim acaba? Yani kamerayı 5000 birim aşağıya almadan yerini hiç değiştirmeden bıraksam sadece 2D capture kullanılarak görülebilecek meshler yapamaz mıyım? Araştırdım bulamadım. Mekan aynı olacak sadece meshlerin görünürlüğünü ayarlamak istiyorum böyle birşey mümkünse nasıl yapabileceğimi yada nasıl araştırabileceğimi söylerseniz o da olur.

SceneCapture2d de details panel de görülebilen ve görülemeyen nesneleri ayarlayabiliyorsun. Şu an tam ismini hatırlayamadım ama SceneCapture2d seç sağda göreceksin zaten. Aradığın şey var yani. Component tan bahsediyorum bu arada. ( Kendim bakamıyorum çünkü telden yazıyorum şu an.PC me ulaşımım yok şu an)

Hatırlamak için laptop tan baktım. PrimitiveRenderMode UseShowOnly list yaparsan aşağıdaki show only actors bölümünde ne varsa sadece onları gösterir. Render Scene Primitives e ayarlarsan bu seferde Hidden Actors listesi hariç herşeyi gösterir. Ayrıca tüm bunları buradan verebileceğin gibi BP de koddan otomatik te yaptırabilirsin programlama olarak.

Hocam bu aklımda olsun bunu iyice kurcalarım. Şuan başka bir video daha izledim adam kamera kullanmadan bunu yapmış. Material ile çok daha kolay gözüküyor.  Bunu nasıl kendime uyarlanabilirim acaba açıklama şansınız var mı?

Video 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Anladığım kadarı ile aynı geometriye sahip iki farklı odanın iki ayrı kamera ile çekilip birinin aynada gösterilmesi var.

Senin aynandaki görüntünün de aynı yöne bakması için ikinci odadaki kameranın yönünü her tickte seninki ile eşlemen gerekiyor. Bunun için de ikinci odadaki kameraya event tickte birinci kameranın location rotationunu alıp rotationu aynı kopyalayıp locationa da ikinci odanın offsetini ekleyerek(Z koordinatı 5000 birim aşağıda örneğin) düzeltebilirsin.

İkinci kameranın görüntüsünü scene capture 2D ile alıp aynanın cam materyaline texture sample ile örnekleyebilirsin.

Ekleme 1: Senin videona şimdi baktım zaten öyle yapmışsın gibi :). Yorumu silmedim başka yapmak isteyen olursa fikir versin diye.

Ekleme 2: Belki post process efekti ile de yapılabilir ama nasıl emin değilim. Daha performanslı olur bir de. İki kamera yaptığında fps baya düşebilir. Post processde aynaya render depth eklenip sahne rengi değiştirilebilir ama aynada görünüp gerçekte görünmeme olayı nasıl çözülür bilemiyorum.

Yorumun için teşekkür ederim evet dediğin şekilde yapmaya çalışıyorum ama yok o şekilde olmayacak gibi duruyor. Ben bir kaç video izledim bunu sadece materyaller ile yapabilenler var. Çok enteresan, sistemi çözmeye çalışıyorum

cankaya05' Alıntı:
Yorumun için teşekkür ederim evet dediğin şekilde yapmaya çalışıyorum ama yok o şekilde olmayacak gibi duruyor. Ben bir kaç video izledim bunu sadece materyaller ile yapabilenler var. Çok enteresan, sistemi çözmeye çalışıyorum

o videoları burda paylaşabilirsen biz de bir bakalım anlayabilecek miyiz