usen

Yeni üye
27 Eki 2015
121
2
0
(6) Ankara
www.ufuksen.com
Arkadaşlar bir modeli static mesh'e çevirip (çim) araziyi bununla, boyama çaılıştığımda arazi yüzeyini boyamıyor. Altta kalan örnek model dosyasının yüzeyini boyuyor sadece.

Kendi belirlediğim araziyi boyaması için arazi için bir ayarmı yapmak gerekiyor ?

Saygılar..

Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Landscape'de material ile boyama aynı zamanda Foliage tool'u ile Static Mesh ile kolay bir şekilde ağaç, çim eklemek için oluşturulmuş sistem mevcut. Eğer Landspace üstünde farklı materyaller ile boyamak istiyorsanız;
Yeni materyal oluşturup, Layer Blend node'u ile ayırmanız lazım. Bir kaç gün sonra tekrar derslere başlamayı düşünüyorum; bunun hakkında bir video çekeceğim. 

-Eğer static mesh'ler ile bir yüzeyi hızlı şekilde boyamak istiyorsanız Foliage Type oluşturmanız lazım.
Shift + 4 tuşlarını kullanarak hızlı bir şekilde Foliage tool'una geçiş yapın ve "Add Foliage Type" seçeneğini seçerek 1. sırada olan "Foliage Type"ı seçin. Hemen yeşil butonun altında Foliage Type gözükecektir. Foliage Type'ı seçtiğiniz zaman alt kısımda Mesh sekmesinden hangi mesh'i istiyorsanız koyun. Paint kısmından radius, density, scale tarzı ayarları yaptıktan sonra Foliage Type'ın üstüne mouse ile hover yaptığınızda, sol üst köşesinde ufak bir checkbox göreceksiniz. Bu checkbox'u seçerek; kullanabilir hale getirebilirsiniz.

Phyrexian' Alıntı:
Tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım. Landscape'de material ile boyama aynı zamanda Foliage tool'u ile Static Mesh ile kolay bir şekilde ağaç, çim eklemek için oluşturulmuş sistem mevcut. Eğer Landspace üstünde farklı materyaller ile boyamak istiyorsanız;
Yeni materyal oluşturup, Layer Blend node'u ile ayırmanız lazım. Bir kaç gün sonra tekrar derslere başlamayı düşünüyorum; bunun hakkında bir video çekeceğim. 

"-Eğer static mesh'ler ile bir yüzeyi hızlı şekilde boyamak istiyorsanız Foliage Type oluşturmanız lazım.
Shift + 4 tuşlarını kullanarak hızlı bir şekilde Foliage tool'una geçiş yapın ve "Add Foliage Type" seçeneğini seçerek 1. sırada olan "Foliage Type"ı seçin. Hemen yeşil butonun altında Foliage Type gözükecektir. Foliage Type'ı seçtiğiniz zaman alt kısımda Mesh sekmesinden hangi mesh'i istiyorsanız koyun."

Cevap için Teşekkürler,  yazdığın açıklamada , bu kısma kadar geldim, boyama işlemi sırasında mouse ile zemini boyamaya çalıştığımda zemini görmüyor malesef, yani boyamıyor.

Atladığım birşey var sanırsam tekrar deniyip dönüş yapacağım. Bu arada derslerin çoğunu izledim, yeni olduğum için bazı dersler şu an ağır geldi ama çok güzel anlatıyorsun, devamını bekliyorum, özellikle kapı açma kısmı güzeldi, ben mimari görselleştirme ile uğraşıyorum, bir video görmüştüm, bir menü hazırlanmış koltukların üzerine tıklandığı zaman renkleri değişebiliyordu, bunlar eğer basit ise nesnelerin renk değişimleri konusunda güzel bir ders olabilir.
Tekrar Teşekkürler.

Zemin üstünde Brush gözükmüyorsa büyük ihtimal, checkbox seçili olmadığındandır. 
Dersler hakkında yorumların için teşekkürler :)  En kısa sürede Youtube sayfası canlanır diye umuyorum.

Phyrexian' Alıntı:
Zemin üstünde Brush gözükmüyorsa büyük ihtimal, checkbox seçili olmadığındandır. 
Dersler hakkında yorumların için teşekkürler :)  En kısa sürede Youtube sayfası canlanır diye umuyorum.

Zamanla canlanır , bu işlerde sabır çok önemli dersi hazırlayıp nadasa bırakmak gibi birşey aslında, biz sketchupturkiye olarak 5 senede ancak izlenme oranlarını artırdık.

skype dan eklersen bir fikrim var, bu projeyi dahada geliştirecek bir proje. skype : ufuksn79