Merhaba . Kısaca kullanılan araç takla attığı zaman oyunun bitmesini ya da aracın mecazi olarak ölmesini nasıl sağlarım. yani bi kaç fikre ihtiyacım var.
Onlar aklıma geldi de her yerde yapamıyorsun onları ya hata alıyo ya da benim de hatam olmuş olabilir.Arabanın tavanına linetrace trace flan eklenebilir belki araba dönüp tavan yere değdiğinde devamını biliyorsun. Ya da arabanın rotasyonunu belki alıp kontrol ettirrisin vs gibi. aklıma bunlar geldi ilk bilemedim.
Ama o zamanda örn. araç rampadan vs uçacaksa belli bir süre havada kalacak ve yere indiğinde çalışabilir durumdaysa devam etmesi gerekir. Mesela takla attı diyelim ve 5 saniyelik süre verildi tamam araç ölür sorun yok. Ama o 5 saniyelik süre rampadan uçarken de işlerse araç havada da ölebilir. Hadi 5 saniyeyi 10 - 15 saniye yaptı diyelim rampa konusu çözülür belki. Bu kez de takla atan arabanın ölmesi için 10 -15 saniye bekleyecek adamBence tekerlekleri yere ya da duvar gibi başka bir şeye değmiyorsa araç ilerleyememeli. Sistem bunun üzerine kurulmalı. Yani kullanıcı kontrolleri tekerleklerin yere/başka bir şeye değiyor olması ile çalışmalı, yere değmiyorsa kullanıcı kontrolü çalışmamalı. Bundan sonra kalan iş, "Eğer araç atıyorum 5 sn. bulunduğu yerden hareket edemezse ölür" diye bir kodlama yapmaya kalır.
Hocam işte ilk onun benzerlerini yaptım dedim input 5-10 saniye işlemezse araba takla atmıştır. Arabadan duman falan çıksın dedim ama bu sefer kullanıcı arabyı hareket ettirmezse araba durduk yere ölecek.Her yerden paradoks. En iyisi araba takla atınca ekranda buton çıkarmak olacak. Oyunu bitir şeklindeAma o zamanda örn. araç rampadan vs uçacaksa belli bir süre havada kalacak ve yere indiğinde çalışabilir durumdaysa devam etmesi gerekir. Mesela takla attı diyelim ve 5 saniyelik süre verildi tamam araç ölür sorun yok. Ama o 5 saniyelik süre rampadan uçarken de işlerse araç havada da ölebilir. Hadi 5 saniyeyi 10 - 15 saniye yaptı diyelim rampa konusu çözülür belki. Bu kez de takla atan arabanın ölmesi için 10 -15 saniye bekleyecek adamBug olmaz mı bu.
Bir Rotation aralığı ayarla araç uzun süre o aralıktaysa oyun biter. Demek ki araç ters dönmüş. Bunun yanına ek olarak Velocity belli bir değerden düşükse diğer kontrol edebilirsin.Ama o zamanda örn. araç rampadan vs uçacaksa belli bir süre havada kalacak ve yere indiğinde çalışabilir durumdaysa devam etmesi gerekir. Mesela takla attı diyelim ve 5 saniyelik süre verildi tamam araç ölür sorun yok. Ama o 5 saniyelik süre rampadan uçarken de işlerse araç havada da ölebilir. Hadi 5 saniyeyi 10 - 15 saniye yaptı diyelim rampa konusu çözülür belki. Bu kez de takla atan arabanın ölmesi için 10 -15 saniye bekleyecek adamBug olmaz mı bu.
AdamsınnnGenel olarak cevap vereyim. Fikirler için teşekkürler ayrıca. aldığım fikirler üzerinden bi kaç deneme yaptım. En son aracın rotation -180 -150 aralığında olduğunda bi duman efect ve game over olarak ayarladım. Şu an çalışıyor
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.