10 Eyl 2019
157
5
18
(48) Muğla
Merhaba . Kısaca kullanılan araç takla attığı zaman oyunun bitmesini ya da aracın mecazi olarak ölmesini nasıl sağlarım. yani bi kaç fikre ihtiyacım var.

Arabanın tavanına linetrace trace flan eklenebilir belki araba dönüp tavan yere değdiğinde devamını biliyorsun. Ya da arabanın rotasyonunu belki alıp kontrol ettirrisin vs gibi. aklıma bunlar geldi ilk bilemedim.

Bence tekerlekleri yere ya da duvar gibi başka bir şeye değmiyorsa araç ilerleyememeli. Sistem bunun üzerine kurulmalı. Yani kullanıcı kontrolleri tekerleklerin yere/başka bir şeye değiyor olması ile çalışmalı, yere değmiyorsa kullanıcı kontrolü çalışmamalı. Bundan sonra kalan iş, "Eğer araç atıyorum 5 sn. bulunduğu yerden hareket edemezse ölür" diye bir kodlama yapmaya kalır.

• Beğen
Tepkiler: mariposaaaa
Bence tekerlekleri yere ya da duvar gibi başka bir şeye değmiyorsa araç ilerleyememeli. Sistem bunun üzerine kurulmalı. Yani kullanıcı kontrolleri tekerleklerin yere/başka bir şeye değiyor olması ile çalışmalı, yere değmiyorsa kullanıcı kontrolü çalışmamalı. Bundan sonra kalan iş, "Eğer araç atıyorum 5 sn. bulunduğu yerden hareket edemezse ölür" diye bir kodlama yapmaya kalır.
Ama o zamanda örn. araç rampadan vs uçacaksa belli bir süre havada kalacak ve yere indiğinde çalışabilir durumdaysa devam etmesi gerekir. Mesela takla attı diyelim ve 5 saniyelik süre verildi tamam araç ölür sorun yok. Ama o 5 saniyelik süre rampadan uçarken de işlerse araç havada da ölebilir. Hadi 5 saniyeyi 10 - 15 saniye yaptı diyelim rampa konusu çözülür belki. Bu kez de takla atan arabanın ölmesi için 10 -15 saniye bekleyecek adam :D Bug olmaz mı bu.

Ama o zamanda örn. araç rampadan vs uçacaksa belli bir süre havada kalacak ve yere indiğinde çalışabilir durumdaysa devam etmesi gerekir. Mesela takla attı diyelim ve 5 saniyelik süre verildi tamam araç ölür sorun yok. Ama o 5 saniyelik süre rampadan uçarken de işlerse araç havada da ölebilir. Hadi 5 saniyeyi 10 - 15 saniye yaptı diyelim rampa konusu çözülür belki. Bu kez de takla atan arabanın ölmesi için 10 -15 saniye bekleyecek adam :D Bug olmaz mı bu.
Hocam işte ilk onun benzerlerini yaptım dedim input 5-10 saniye işlemezse araba takla atmıştır. Arabadan duman falan çıksın dedim ama bu sefer kullanıcı arabyı hareket ettirmezse araba durduk yere ölecek.Her yerden paradoks. En iyisi araba takla atınca ekranda buton çıkarmak olacak. Oyunu bitir şeklinde

Bu tarz şeyleri düşünürken öncelikle gerçek hayatı düşünüp oradan hareket etmek tüm sorunlarınızı çözer. Benim yukarıda bahsettiğim de bu. Gerçek hayatta araba, tekerleklerin yer ile sürtünmesi sonucu ilerler ve örneğin sürtünme sıfır olsa, tekerler dönse bile araç ilerlemez. Bunun gibi gerçek hayat olgularını düşünürseniz her şeyin daha kolay olduğunu farkedeceksiniz.
Mesela:
1. Araba bir rampadan uçuyorsa, araç hareketsiz değildir. Mutlaka bir "velocity" si vardır. (Kusura bakmayın türkçe tabirleri şu an hatırlamıyorum.) Eğer velocity varsa araç yerinde takılı kalmış kaza yapmış ya da takla atmış değildir.
2. Aracın bir yerde bekliyor olması ile takla atmış/kaza yapmış olması ayrı şeylerdir. Gerçek hayatta da böyledir. Sürücünün araca hiç müdahale etmediği zaman araç duruyorsa buna beklemek deriz. Ancak sürücü gaza basmasına rağmen araç hareketi herhangi bir nedenle olmuyorsa buna kaza/ bir yerde takılı kalma deriz. Oyun içinde aynı şekilde. Kullanıcı ok tuşlarına basıyorsa ancak araç hareket edemiyorsa bu da aracın bir yerde kaza yapmış olduğunu, ya da arabanın bozulduğunu ya da en azından bir yerde takılı kaldığını gösterir.
3. Peki hem araç takla atmış hem de kullanıcı kontrolü bırakmış olabilir mi. Olabilir. Bu gerçek hayatta da böyledir. Araba
a. Sürücü tarafından terk edilmişse (oyunda kontroller kullanılmıyor),
b. Araba kullanılabilir poziyonda değilse (oyunda devrilmiş araba, ya da kaza yapmış araba)
c. Velocity 0 ise.
Bu 3 şart aynı anda sağlanmış ve bir süre geçmişse, "Game Over".
Bazen herşey göründüğü kadar basit değildir.

• Beğen
Kullandığı araba assetlerinin aynı şekilde hurdaya dönmüş kırık dökük halleri olan bir asset bulman lazım. Bir patlama efektinden sonra assetleri değiştir.

• Beğen
Bir Rotation aralığı ayarla araç uzun süre o aralıktaysa oyun biter. Demek ki araç ters dönmüş. Bunun yanına ek olarak Velocity belli bir değerden düşükse diğer kontrol edebilirsin.

• Beğen
Genel olarak cevap vereyim. Fikirler için teşekkürler ayrıca. aldığım fikirler üzerinden bi kaç deneme yaptım. En son aracın rotation -180 -150 aralığında olduğunda bi duman efect ve game over olarak ayarladım. Şu an çalışıyor

• Beğen
Tepkiler: leonscottkfm