Faruk241

Yeni üye
10 Ağu 2016
7
0
0
(35) İzmir
Arkadaşımla oyun yapıyoruz oyuna araba eklemeyi düşünüyoruz youtube'da yabancı kaynaklarda araba yapma, binme/inme, kontroller gibi şeyler var bunlar kolay şeyler fakat arabanın yanına gelip e'ye bastığımızda kapıyı açma animasyonu devreye girip arabanın kapısını açıp adamın içeri girmesini nasıl sağlayabiliriz bu olayı ekleyebilirsem güzel şeyler çıkacak ortaya ve oyun tamamen bittiğinde forumda paylaşırım yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi günler.

3ds Max, Maya, Blender gibi yazılımlar üzerinden karakteriniz ve arabanız için gerekli animasyonları oluşturmanız lazım. Unreal Engine tarafından yapılabilecek pek bir şey yok yani.

Bu uygulamalardan birini seçip, objelere nasıl iskelet sistemi ekleyip animate edebileceğinizi tutorial videolarıyla az çok öğrenebilirsiniz.

dyanikoglu' Alıntı:
3ds Max, Maya, Blender gibi yazılımlar üzerinden karakteriniz ve arabanız için gerekli animasyonları oluşturmanız lazım. Unreal Engine tarafından yapılabilecek pek bir şey yok yani.

Bu uygulamalardan birini seçip, objelere nasıl iskelet sistemi ekleyip animate edebileceğinizi tutorial videolarıyla az çok öğrenebilirsiniz.

Yani örnek veriyorum blender ile yapıyorum arabayı isketeltinde kapıyı açıp adamın binme animasyonunu yaptım e'ye bastığımda o animasyonu devreye sokması için ne yapcam bi kaç güne bilgisayar alcam ve oyun için önemli bir şey yardım ettiğin için teşekkürler  :)

Faruk241' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Yani örnek veriyorum blender ile yapıyorum arabayı isketeltinde kapıyı açıp adamın binme animasyonunu yaptım e'ye bastığımda o animasyonu devreye sokması için ne yapcam bi kaç güne bilgisayar alcam ve oyun için önemli bir şey yardım ettiğin için teşekkürler  :)

Animation Blueprint içerisinde yapılıyor bu işler. Bu da ha diyince anlatılabilecek bir şey değil, bol bol tutorial videosu izlemeniz gerekecektir.