mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
589
2
43
28
Retarget yoluyla veya mixamo animasyonları kullanabilsek de yine de bu animlerde kısıtlı kalıyoruz. Kafamda Tam olarak istediğim animasyonlar farklı olabiliyor. Markette Para ile satılanlar var ama benim merak ettiğim bu adamlar bu animleri nasıl ve neyle yapıyor? UE4 de veya blender gibi programlarda yapmak mümkün ama Çok iyi derecede yetenek istiyor. Çnkü Örn. Bi kılıç savurma sadece kol hareketi değil vücut omuz veya akayların da hareketlerini ayarlamak gerekiyor.
Bu adamlar çok mu yetenekli ve profesyonel. Yoksa Ben mi yanlış düşünüyorum. Zor olmayan yöntemler var mı.? Bizde kısıtlı yetenek ve bilgimizle bu tarz animasyonlar yapabilir miyiz?

Örn. Şu video

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bir ara karakter animasyonları ile uğraşmış biri olarak emin ol çok fazla vakit alıyor, karakter animasyonu işi başlı başına bir meslek denebilir, her ne kadar motion capture çok öne çıkmış olsa da fantastik hareketlerin animasyonları hala el ile oluşturuluyor. 
Sana tavsiye edebileceğim program  https://cascadeur.com/ , fizik bazlı bir karakter animasyonu programı. Program çok yardımcı olsa da detayları oluşturacak olan her halikarda sensin. Hala betada ve bedava. Fırsat varken indirin. Bu arada bu konuda hiç teşekkür almamış olmama rağmen, betaya çok erken katılmış olmamın etkisiyle ve program yapımcılarına yaptığım baskı ile programa UE_Mannequin eklettirdim, hazır karakterler arasında görürsün. 

Kolay gelsin.

mrtcnaslnts' Alıntı:
Retarget yoluyla veya mixamo animasyonları kullanabilsek de yine de bu animlerde kısıtlı kalıyoruz. Kafamda Tam olarak istediğim animasyonlar farklı olabiliyor. Markette Para ile satılanlar var ama benim merak ettiğim bu adamlar bu animleri nasıl ve neyle yapıyor? UE4 de veya blender gibi programlarda yapmak mümkün ama Çok iyi derecede yetenek istiyor. Çnkü Örn. Bi kılıç savurma sadece kol hareketi değil vücut omuz veya akayların da hareketlerini ayarlamak gerekiyor.
Bu adamlar çok mu yetenekli ve profesyonel. Yoksa Ben mi yanlış düşünüyorum. Zor olmayan yöntemler var mı.? Bizde kısıtlı yetenek ve bilgimizle bu tarz animasyonlar yapabilir miyiz?

Örn. Şu video

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Animasyon olayı teknik boyutunun öğrenmesi çok kısa ancak iyi yapılması ve tecrübe kazanılması daha zor olan bir süreç içeriyor.  Animasyonu Blender, Maya, 3dsMax Modo vb. tüm programlarda yapabilirsin. UE4 te sadece düzeltme verebilirsin. Teknik boyutunu öğrenmen 2 haftadan uzun almaz. Ancak bir harekete nasıl yaklaşacağını doğru hareketlere nasıl ulaşacağını pratik yaparak öğrenmen biraz zaman alabilir. Ayrıca bu konunun biraz yetenek ve görüş ile de alakası olduğunu düşünüyorum. Mesela benden algısı daha yüksek birisi çok daha çabuk istenen harekete ulaşabilir. Ancak tabii ki sistematik ve prosedürel olarak anlatılabilecek uygulanacak ders olarak okutulan temel bölümüde var. Yani bir modelleme gibi değil. Biraz daha sezgisel beceri istiyor.(Mesela resim çizmek gibi). Ancak zor değil. Ayrıca yaptığımız animasyon ne kadar günlük hayata dair ise o kadar zor ve göze batacak şekilde hassas oluyor. Mesela en zor hangi animasyonu yapmak desen ben yürüme (walk cycle) derim. Çünkü bu hepimizin her gün karşılaştığı ve gözümüzün alışık olduğu bir hareket. En ufak bir yamuk ya da doğal olmayan 1 cm lik hareket göze çok batıyor. Ancak senin gösterdiğin tarz animasyonlar göreceli olarak bir yürümeye göre daha basit daha hata kaldırabilir animasyonlar.

Bu konuda Animasyonun 12 ilkesi öğrenilecek ilk konu. Sonrasında her hangi bir programda animasyonu teknik olarak yapmayı (Yani keyframe nedir control nedir joint nedir vb. ) öğrenebilirsin. Bundan sonra da animasyonu yaparken aşamalarımız olan  BlockOut Pose lar InBetween Poselar CleanUp and FollowTrue lar gibi hangi aşamaların uygulandığını yapanlardan youtube dan bir şekilde öğrenebilirisin.

Not: Tabi bu söylediklerim sadece Animasyon içindi. Eğer Rigging de diyorsan (Karakterin animasyon için hazırlanıp kurulması) o da ayrı bir konu burada animasyonu konuştuğumuz için girmeyim.
 Not: Ben Maya kullanıyorum. Modo da denedim Rigging buglardan dolayı çok sıkıntılı uğraşmadım. 3ds max ta kullanılabilir ama Animasyonun en iyi olduğu program Mayadır. Epic te Maya kullanıyor zaten.

İkinize de çok teşekkür ederim. 

Nonliner Önerdiğin programı indirdim. Ayrıca Mannequin i gördüm valla büyük başarı :) takdiri hak ediyorsun. Eklettirmen gerçekten çok iyi olmuş. Teşekkür ederiz üstad

mrtcnaslnts' Alıntı:
İkinize de çok teşekkür ederim. 

Nonliner Önerdiğin programı indirdim. Ayrıca Mannequin i gördüm valla büyük başarı :) takdiri hak ediyorsun. Eklettirmen gerçekten çok iyi olmuş. Teşekkür ederiz üstad

Birşey değil ::)  2 tane uzun tutorial videosu var. Onları izle herşeyi anlayacaksın zaten. Program gerçekten kolay, sadece animasyonu hazırlarken detaylara odaklanman lazım, elin alışınca çok iyi işler çıkaracağına eminim ;;)