qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Merhabalar.
Umarım sorumu doğru sorabilirim :)
Hazır bir animasyonda bir bone' un yönünü değiştiriyorum ancak o bone bıraktığım gibi kalmıyor.
Yapmak istediğim : Mesela yeni bir FPS projesinde UE4 ün verdiği Firstperson_AnimBP' deki karakterin bir kolunun başka bir yöne bakmasını istiyorum.
Yaptığım işlemler:
1-)  Firstperson_AnimBP >Animation> Asset Browser daki bir asseti seçiyorum.
2-) Skeleton> Skeleton Tree' de değiştirmek istediğim Bone'ı seçip Animation Scaled seçeneğini seçiyorum.
3-) Seçtiğim Bone'un yönünü değiştiriyorum.
Buraya kadar her şey düzgün. Ancak bu değişikliği kaydettikten sonra tekrar Firstperson_AnimBP 'yi açtığımda o yaptığım değişiklik kayboluyor. Animasyon ve değiştirdiğim Bone ilk haline dönmüş oluyor.

Özetle : Hali hazırdaki bir animasyondaki karakterin Skeleton' undaki Bone ların yönünü nasıl değiştirebilirim. Ör: karakter eli açık şekilde koşuyor. Ben o karakterin parmaklarını nasıl kapalı hale getirebilirim.

Umarım sorum anlaşılmıştır...

Şimdiden Teşekkürler.

Bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için çok teşekkürler. Hemen bakıyorum : )

Şimdi uyguladım. Gerçekten çok faydalı oldu, linkteki çalışmayı yaptıktan sonra bir tane de kendim alkış animasyonu yaptım :) teşekkürler.

Ama aklıma takılan bir şey var. Ben animasyonu değiştirmek istemiyorum. Sadece karakterin eline mesela bir sopa verdiğimde parmakları kapalı olsun istiyorum. Yani animasyon birebir aynı kalsın, sadece o animasyon sırasında parmaklar kapalı kalsın istiyorum. Bunun için bu linkteki uygulamayı mı yapmamız gerekiyor. Yani her parmak bone u için bir layer ekleyip hepsini tek tek kıvırıp her frame için bir key eklemek mi gerekiyor? Daha kolay-hızlı bir yolu yok mu? Mesela sadece parmakların yerini değiştirsem ve o animasyon öyle kalsa olmuyor mu? : )

Kendim uğraşırken rastgele bir yol buldum: Animasyon da istediğim değişikliği yapıp REC ' e basıp kaydediyor sonra o animasyonu kullanıyorum. Ama sanki bu yol da en basit yolu değilmiş gibi geldi..

Teşekkürler vaktiniz için : )

Daha basit yolu yok malesef şimdilik. Bundan önce hiçbir bone animasyon editörü yoktu zaten editör içinde. Karakter animasyonu iyi sonuç alabilmek için çok fazla araç gereç gerektirdiğinden oyun motoruna tam takım bir animasyon editörü yapmak külfetli bir iş o yüzden bahsi geçen Layer Editor zaten varolan animasyonlara ufak tefek ekleme/düzeltme yapmak amaçlı yapılmış birşey. Daha kolay bir yol arıyorsanız 3ds Max veya Maya gibi bir programa bakmanız gerekli malesef.