mforge

Aktif üye
26 Kas 2018
270
2
50
28
Merhaba
Karakterimde iki farkli animasyon oynatma sistemi yapmak istiyorum. 1. Animasyonda koşarken spine üstu hareket edecek sekilde saldiri animasyonu sistemi ayarladım. Layered blend per bone galiba yanlis yazmadiysam bunu kullanarak sağladım. 

2. Animasyon sisteminde de layered blend per bone sistemini bozmadan root motion ile ileriye doğru takla atma animasyonu kullanmak istiyorum ama bir çözum bulamadım. 
Play animation ile kullanayım dedim kamera karakteri takip etmeden karakter ileri zipliyor ama root noktasına geri ışınlanıyor. Play anim montage ile kullandigimda sadece spine ustu hareket ediyor. İçerisinde layered blend olmayan farkli bir AnimBP olusturup animasyonlar oynarken iki AnimBP arasinda geçisler yaparak denedim ama crash yiyor. AnimBP arasında geçişe 1- 2 saniye delay ekledigimde crash yemiyor ama geçişte animasyonda saliselik çirkin görüntü oluyor. Çözüm öneriniz var mı acaba?

Asıl olan ve tüm gövdeye hakim olan ABP root motion olacak. Ancak üst gövdeye uygulanan ABP root motion olmayacak ve söylediğin node ile üst tarafta oynayacak. Bunu yaparken şu an herkes layered animation interface kullanıyor üst gövdede. Eğer yapamadıysan Epic in örnek projelerine bir göz gezdir mutlaka bulacaksındır nasıl yapıldığını.

Play Animation dan kastın Play Montage ise yapabilirsin aslında. Dikkat etmen gereken şeyler o animasyonun sequence içindeki enable root motion'u aktif olması ve doğru slot'u vermen. Zaten slot'a verdiğin zaman onun içindeki data tüm animasyon sistemindeki datanın üstüne yazıcaktır.

Çözüldü teşekkür ederim. Uğraşarak çözum ürettim ve gayet basit bi çözüm oldu ve belki birisinin isine yarar diye paylasmak istiyorum.

[/url]https://www.hizliresim.com/fet976d]
fet976d.png
[/url]