[email protected]

Yeni üye
11 Eyl 2017
2
0
0
(35) İzmir
Merhabalar öncelikle, sağdan ve soldan açılan bir kapı yaptım. Aslında çok basit düğmeye basıyorum ve kapı sağa ve sola açılıyor. Birbirine geçmiş gibi düşünün. Bunlarla ilgili bir sıkıntım yok, kapı doğru düzgün açılıp kapanabiliyor. Sorunum şurada başlıyor. Kapının içindeyken kapanmasını istemiyorum. Trigger ekleyip kapının içindeyken animasyonu durdurmasını engellemeye çalıştım ama hiçbir işe yaramadı. Bunu nasıl yapabilirim? Google'da nasıl arayacağımı bilemediğim için size sorayım dedim.

[email protected]' Alıntı:
Merhabalar öncelikle, sağdan ve soldan açılan bir kapı yaptım. Aslında çok basit düğmeye basıyorum ve kapı sağa ve sola açılıyor. Birbirine geçmiş gibi düşünün. Bunlarla ilgili bir sıkıntım yok, kapı doğru düzgün açılıp kapanabiliyor. Sorunum şurada başlıyor. Kapının içindeyken kapanmasını istemiyorum. Trigger ekleyip kapının içindeyken animasyonu durdurmasını engellemeye çalıştım ama hiçbir işe yaramadı. Bunu nasıl yapabilirim? Google'da nasıl arayacağımı bilemediğim için size sorayım dedim.

Merhaba, aktörünüze bir "Box Collision" ekleyin. Daha sonra karakter blueprinti üzerinden boolean veri tipinde bir değişken oluşturun. Karakteriniz TriggerBox içerisine girdiği zaman karkater , kapının açılması/kapanması mekaniğini branch ile kontrol etmeniz gerekecek.

Örnekte karakterim üzerinden bCanOpen diye bir değişken oluşturdum. bCanOpen değişkeninin ilk halini doğru olarak işaretledim. Aktörüme bir Box Collision ekledim. 
sKKCvDl-RmGOR2sdf5pMYw.png

Animasyonu büyük ihtimalle Player Controller sınıfı üzerinden oynatıyorsunuz. Herhangi bir tuş atamasından basit bir mantık sınırlayıcısı("Branch") ile tekrardan kontrol edin.

h-yiZ6RkThOFgc2Yi16WRw.png

Not: Bu anlatım mantığı anlamanız için basit olarak gösterilmiştir. İstediğiniz gibi geliştirebilirsiniz.