kinglord34

Aktif üye
7 Ocak 2017
261
30
28
Belirtilmemiş
Arkadaşlar tekrardan hepinize selamlar.Lafı fazla gevelemeden soruma geçeyim.
Ben bir dodge sistemi geliştirdim fakat yaptığım bu dodge sisteminde fizik sorunum var.Konuyu biraz daha açacak olursam karakterim dodge yaptığında collisionu değişmiyor.Crouch sisteminde karakterim crouch yaptığında collision otomatik eğiliyor ama yaptığım bu dodge sisteminde collision değişmiyor.Karakterime dodge fiziği ya da collisionu nasıl ekleyebilirim?

Root motionu etkinleştirmiştim zaten.Özel ek bir ayar falan mı yapmalıyım?

zj7G9B.png

Hem animasyonda hem de Anim BP içinde aktif ettiğinden emin ol. Animasyonun gerçekten root motion olduğundan emin ol. Bir de iskeletin 0, 0, 0 noktasında bir Root kemiği olmalı Epic iskeletinde olduğu gibi. Mesela Mixamo iskeletlerinde en üstte Root yerine Hips olduğu için root motion animasyonlar çalışmıyor.
Yüklediğin resmi göremiyorum bu arada.

Jacky' Alıntı:
Hem animasyonda hem de Anim BP içinde aktif ettiğinden emin ol. Animasyonun gerçekten root motion olduğundan emin ol. Bir de iskeletin 0, 0, 0 noktasında bir Root kemiği olmalı Epic iskeletinde olduğu gibi. Mesela Mixamo iskeletlerinde en üstte Root yerine Hips olduğu için root motion animasyonlar çalışmıyor.
Yüklediğin resmi göremiyorum bu arada.

Jacky'nin dediklerine ek olarak; Evet, animasyonu Anim BP içerisinden oynatıyorsanız Root Motion olarak görmeyecektir çünkü Anim BP'in Root Motion Modu "Montages Only" şeklinde geliyor. Kullanmak istediğiniz Root Motion animasyonu montage olarak oynatmanız çok daha iyi olacaktır. Montage oynatırken Slot eklemeyi unutmayın aksi takdirde animasyon oynamayacaktır.