10 Eyl 2019
157
5
18
(48) Muğla
Google play e uygulamayı yüklerken böyle bir hata ile karşılaştım. Açıkçası oyunda telefon rehberine ulaşım izni istemiyorum bunu nasıl kaldırırım. Yani izinlere read phone state eklersem kalkar fakat bu iznin oyunda olmasını istemiyorum. İlk defa bu sorunla karşılaştım sebebi ne olaki.

Denemeden söylüyorum, android studio ile manifest dosyasını açıp düzenleyebiliyor olman gerekir, orada read phone state kısmını bulup şu şekilde düzeltirsen çözülmesi gerekir.

<removePermission android:name="android.permission.READ_PHONE_STATE" />

Valla hocam uygulamayı o izinle beraber yükledim 2 gün arayıp taramadığım yabancı forum kalmadı sanki son 4 senedir bu sorunla tek ben karşılaşmışım gibiydi :huh:  ama dün android stüdyoya girip manifest dosyasını falan baktım o izin yoktu bulamamış da olabilirim.  Oyunun  dosyasına girip intermadite de , android manifest içinde bu izin yok ama gradle android bundle diye bi dosya var onun içindeki manifest dosyasında bu izin var .

Bu şekilde yayınlanıyor ama kullanıcıda güven problemi yaratır açıkçası.

<removePermission android:name="android.permission.READ_PHONE_STATE" />

sen bunu doğrudan çak manifest içine bakalım ne olacak

Manifestte boş gördüğüm alana yapıştırdım şimdilik 2 telefonda test ettik bu izni istemedi ama başarılı sanırım Eyvallah hocam  :)