Reklam kaynaklı soruyorsan bu iş Türkiye için gerçekten kötü. Türkiye'de reklama tıklama başı verilen ücret 0.03 kuruş ile 0.07 kuruş arasında. Yurtdışında ödenen para 0.10$-0.15$ civarı. Yani Türkiye'dekinin 6-7 katı.
Türkiye ortalamasını (0.05TL) baz alarak 10.000 reklama tıklama alırsan aşağı yukarı 500TL yapar. Buradaki ayrıntıya dikkatini çekmek isterim, 10.000 gösterim değil, tıklama. 10.000 tıklama alabilmek için 200.000~400.000 civarı gösterimin olması gerekir. Çünkü normal şartlarda reklama tıklama oranları en fazla %5 - %7 civarıdır.
Bu işin bir de Unreal Engine tarafında büyük bir eksiği var. Bu ise reklam formatları. UE4 yalnızca banner reklam destekliyor. Yani geçiş reklamı dediğimiz, genellikle oyun bitince gösterilen tam ekran reklam gibi türleri UE4 şimdilik desteklememektedir. En büyük dezavantajı budur. Haliyle reklama tıklama oranının düşmesine neden olan başlıca sebep budur. Ekranın altında veya üstünde küçük bir dikdörtgende reklam göstermek dışında bir şey yapamıyorsunuz. UE4 gibi bir motor için inanılmaz büyük bir eksiklik.
Bunun dışında farklı reklam formatları için 3. parti pluginler mevcut. Ben birkaç tane buldum. Fakat birinin versiyonu eski, birinin fiyatı 99$, başka birinin kurulumu çok zahmetli ve hatasız çıktı alamadım. Plugin her türlü sorun çıkartıyor. Doğru düzgün tutorial olmaması da tuzu biberi. İnsanın eli kolu bağlanıyor maalesef. Daha sonra uğraşırım diye çok fazla üzerine de düşmedim.
Yukarıda yazdıklarım tamamen reklam odaklı gelirleri içermektedir. Ve hepsi geçmiş tecrübelerime dayanarak yazdığım şeyler. Kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.