nonlinear

Unreal MVP
19 Eki 2019
794
2
366
63
Çanakkale
Öncelikle herkese merhabalar,

Arkadaşlar PC oyunu yapma konusunda hiç sorunum olmamasına karşın mobil platformlar konusunda dişliyi sıyırmış durumdayım, dolayısıyla net bilgiye ihtiyacım var.

1- Elimde 3 adet mobil cihazım var, Casper android 6.0, Xiomi android 8.1 ve Huawei android 8.0. Bu cihazlara oyunu launch sekmesi üzerinden yüklediğimde casper için 243MB, diğerleri için yaklaşık 280MB civarı yer kaplamakta, ancak oyunu API 21-28, openGL 2.0+, arm7, arm64, vulkan desteği vs herşey açık ve Multi olarak paketlediğimde 80MB civarı .apk ve 2.12GB .obb dosyası oluşuyor. Cihazlara kablo ile doğrudan kurulum yapmayı denediğimde Casper ve Xiomi marka cihazlar desteklenmeyen cihaz durumuna düşüyor, huawei cihazda ise 2.69GB yer kaplıyor ve oyun çalışıyor.
Mobil oyunlar hakkında deneyimli arkadaşlardan ricam lütfen deneyimlerinize dayanarak bana açıklayabilirmisiniz launch ile 240-280MB civarı bir oyun neden paketlendikten sonra 2.69GB'a fırlıyor, ayrıca yine launch ile oyunu sorunsuz çalıştıran cihazlar niçin desteklenmeyen cihaz konumuna düşüyor?

2- Android bundle oluşturmak için "
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
" bu tutorial üzerinden işlem yaptım malesef başka tutorial da henüz göremedim, 38.5MB lık bir .aab dosyası oluşturdu. Bundle' ı  Play Console test kanalıma yüklediğimde ilk sorudaki sorunun uzantısı olarak yine casper ve xiomi marka cihazlar desteklemedi, huawei marka cihaza indirip kurduğumda ise cihazda 143 MB yer kapladı ancak oyun, açılış ekranından sonra "XAPK File Validation Failed" hatası ile beni başbaşa bıraktı. 
Yine android studio ile arası iyi olan arkadaşlardan rica ediyorum ki bu bundle olayının aslı astarı tam olarak nasıldır? Linkteki tutorialı hazırlayan vatandaş aşağıda sorulara cevap verirken asla 100MB üstü oyun yapmadığını ve bu tür sorunlar ile karşılaşmadığını belirtmiş. Anlaşılıyor ki yöntem doğru ancak dosya boyutu büyüyünce geçerliliğini yitiriyor. Bitik oyunu yayınlayamıyorum dolayısıyla deneyimli arkadaşlardan acilen cevap bekliyorum.

Okuyan veya cevap yazan herkese şimdiden ayırdığı vakit için teşekkür ederim. 

İyi çalışmalar dilerim.

nonlinear' Alıntı:

Arkadaşlar PC oyunu yapma konusunda hiç sorunum olmamasına karşın mobil platformlar konusunda dişliyi sıyırmış durumdayım, dolayısıyla net bilgiye ihtiyacım var.

1- Elimde 3 adet mobil cihazım var, Casper android 6.0, Xiomi android 8.1 ve Huawei android 8.0. Bu cihazlara oyunu launch sekmesi üzerinden yüklediğimde casper için 243MB, diğerleri için yaklaşık 280MB civarı yer kaplamakta, ancak oyunu API 21-28, openGL 2.0+, arm7, arm64, vulkan desteği vs herşey açık ve Multi olarak paketlediğimde 80MB civarı .apk ve 2.12GB .obb dosyası oluşuyor. Cihazlara kablo ile doğrudan kurulum yapmayı denediğimde Casper ve Xiomi marka cihazlar desteklenmeyen cihaz durumuna düşüyor, huawei cihazda ise 2.69GB yer kaplıyor ve oyun çalışıyor.
Mobil oyunlar hakkında deneyimli arkadaşlardan ricam lütfen deneyimlerinize dayanarak bana açıklayabilirmisiniz launch ile 240-280MB civarı bir oyun neden paketlendikten sonra 2.69GB'a fırlıyor, ayrıca yine launch ile oyunu sorunsuz çalıştıran cihazlar niçin desteklenmeyen cihaz konumuna düşüyor?

" bu tutorial üzerinden işlem yaptım malesef başka tutorial da henüz göremedim, 38.5MB lık bir .aab dosyası oluşturdu. Bundle' ı  Play Console test kanalıma yüklediğimde ilk sorudaki sorunun uzantısı olarak yine casper ve xiomi marka cihazlar desteklemedi, huawei marka cihaza indirip kurduğumda ise cihazda 143 MB yer kapladı ancak oyun, açılış ekranından sonra "XAPK File Validation Failed" hatası ile beni başbaşa bıraktı. 
Yine android studio ile arası iyi olan arkadaşlardan rica ediyorum ki bu bundle olayının aslı astarı tam olarak nasıldır? Linkteki tutorialı hazırlayan vatandaş aşağıda sorulara cevap verirken asla 100MB üstü oyun yapmadığını ve bu tür sorunlar ile karşılaşmadığını belirtmiş. Anlaşılıyor ki yöntem doğru ancak dosya boyutu büyüyünce geçerliliğini yitiriyor. Bitik oyunu yayınlayamıyorum dolayısıyla deneyimli arkadaşlardan acilen cevap bekliyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Hocam bu konularda bilgim yok ama Pugb oyununda o hatayı (XAPK File Validation Failed) veriyordu çözümünü şu şekilde yapıyorduk
Oyun Depolama İzni'ne sahip olmadığında El ile etkinleştirilmesi gerekiyor
Ayarlar> Yüklü Uygulamalar> PUBG Mobile'a gidip ve Depolama İzinleri verin. Bu şekilde hata veren telefondalarda bi dener misin hocam.

Benzer bi konu açılmış sanırm ama ingilizce belki işine yarar diye paylaşmak istedim
https://forums.unrealengine.com/dev...shed-android-game-xapk-file-validation-failed

mrtcnaslnts' Alıntı:
nonlinear' Alıntı:

İyi çalışmalar dilerim.

Hocam bu konularda bilgim yok ama Pugb oyununda o hatayı (XAPK File Validation Failed) veriyordu çözümünü şu şekilde yapıyorduk
Oyun Depolama İzni'ne sahip olmadığında El ile etkinleştirilmesi gerekiyor
Ayarlar> Yüklü Uygulamalar> PUBG Mobile'a gidip ve Depolama İzinleri verin. Bu şekilde hata veren telefondalarda bi dener misin hocam.

Selamlar,

Öncelikle cevabın için teşekkür ediyorum, benim içeriğim malesef PUBG gibi ünlü değil :) yani kimse 1 dakikasını ayırıpta bu işlemi yapmakla uğraşmaz. Ekleme yapmam gerekirse bundle olayından zaten vazgeçmiş durumdayım, tekrar tekrar dökümanları kontrol ettiğimde desteklenen cihaz sayısını arttırma konusunda da pek yapabileceğim birşey olmadığını fark ettim (en azından doğrudan motor üzerinden aldığım paket ile) geriye sadece "XAPK File Validation Failed" hatası kaldı ki bunu da ne yapıp edip çözmem gerekiyor, telefon bırakın .obb dosyasını indirmeyi ulaşmayı denemiyor bile. Muhtemelen exta permission girmem gerekiyor (read_external_storage zaten girdim) ama henüz aradığım bilgiyi bulamadım. Bir yerlerde bununla alakalı bir şeyler okumuş dahi olan varsa lütfen yazsın arkadaşlar, her paketleme işlemi ortalama yarım saat sürüyor, .obb dosyasını console a atmam 1 saatten fazla her deneme neredeyse bana 2 saate mal oluyor ki bakıyorum elde 0 ile gün bitmiş. 

Link için teşekkürler mrtcnaslnts

Merhabalar, 

Çözümü oldukça basit. Project Settings > Android sekmesinden Disable Verify OBB on first Start/Update kısmını işaretleyin. Böylelikle OBB verify etmek için uğraşmayacak zaten Google Play üzerinden OBB ekliyorsunuz diye düşünüyorum. Böyle paketlediğiniz zaman XAPK File Validation Failed hatasını almayacaksınız. 

disable.PNG

Ozzy' Alıntı:
Merhabalar, 

Çözümü oldukça basit. Project Settings > Android sekmesinden Disable Verify OBB on first Start/Update kısmını işaretleyin. Böylelikle OBB verify etmek için uğraşmayacak zaten Google Play üzerinden OBB ekliyorsunuz diye düşünüyorum. Böyle paketlediğiniz zaman XAPK File Validation Failed hatasını almayacaksınız. 

disable.PNG

Açıkçası denemediğim sınırlı seçenekler arasında kalan birşey tavsiye ettin, teşekkür ederim. Sinirlenip bırakmıştım bugünlük diğer projem ile uğraşıyordum. Yarın deneyip son durumu bildiririm.

iyi geceler dilerim.

Rica ederim. Ek olarak telefon modellerini tam olarak yazarsanız ve tam paketleme ayarlarınızı gönderirseniz neden desteklenmeyen cihaz oluyor bakabilirim. Paketleme işlemi için bazı sıkıştırmalar ve püf noktalar var. Özellikle direkt Package ETC1 yerine Project Launcher üzerinden paketleme yapmalısınız. Oyununuz daha küçük boyutlu çıkacaktır o zaman.

Ozzy' Alıntı:
Rica ederim. Ek olarak telefon modellerini tam olarak yazarsanız ve tam paketleme ayarlarınızı gönderirseniz neden desteklenmeyen cihaz oluyor bakabilirim. Paketleme işlemi için bazı sıkıştırmalar ve püf noktalar var. Özellikle direkt Package ETC1 yerine Project Launcher üzerinden paketleme yapmalısınız. Oyununuz daha küçük boyutlu çıkacaktır o zaman.

Casper via f1 , xiomi red mi2, huawei prime y7. Launcher üzerinden kablolu olarak telefona atmaktan bahsetmiyoruz değil mi?

Xiaomi Redmi 2 Google Play tarafından kayıt edilmemiş cihazdır Google Play servisi eskidir bu yüzden desteklenmiyor. Casper Via F1 kayıtlıdır fakat Open GL 3.0 desteklenmektedir bu yüzden oyunda 2.0 kullanmalısınız ve armv7 olarak çıktı almalısınız. Hayır Launch tıklayıp kablolu olarak oyunu açmaktan bahsetmiyoruz.

Öncelikle lütfen aşağıdaki görsellerde olduğu gibi 2 adet ETC1 çıktı almanızı istiyorum File > Package > Android > ETC1 üzerinden. Daha sonrasında bana çıktı aldığınız klasörlerin içerisine girip OBB ve APK boyutunu söylemenizi rica ediyorum.

NOT: Dikkat etmeniz gereken husus önce Armv7 çıktısını almalısınız ve Store versiyonunuz örneğin 10 olsun (sizin google üzerine kaçtan devam ediyorsanız o şekilde devam edin) armv7 store versiyonunuz 10 ise arm64 11 olmalı yani her seferinde 1 fazla olmalıdır. Google upload ederken buna dikkat edin. 

Armv7 için bu şekilde çıktı alın:

1.PNG

Arm64 için bu şekilde:

2.PNG

Cevaplar için teşekkür ederim Ozzy,

Oyun şu an çalışır durumda, indirip kurdum, hata "disable verify .obb" seçeneği ile sonlandı ancak son verdiğin cevaptan sonrası için çok meraklıyım açıkçası, arm7 ve arm64 beraber seçili olarak paketlediğimde 39,5MB arm64 apk, 34MB arm7 apk ve 1570MB .obb dosyası oluşturuyor, arm7 için ayrıca paketlemedim disable verify seçeneğini deniyordum. ayrı ayrı paketleme bundle oluşturmak için mi yoksa bu şekilde cihaz sayısını arttırabiliyormuyuz? Store versiyon farklı olsun demişsin anladığım kadarıyla ayrı ayrı console a yükleyelim diyeceksin ama son denediğimde arm7 ye doğrudan red verdi ve bundle yükleyin diye uyardı, her türlü bilgiye açım lütfen beni aydınlat.

Beraber paketlemeyin Store Version için ayrı ayrı paketleyip Google Console üzerine yükleyebilirsiniz o zaman uyarı vermeyecektir. Dolayısıyla daha çok cihaz desteklemiş olacaktır. Bundle yüklemenize gerek olmaz. Sarı uyarılar önemli değil sadece kırmızılar önemli o zaman yayınlayamazsınız. 

APK veya OBB boyutunu düşürmek için aşağıdaki dökümanı uygulamalısınız.

Reducing APK Package Size

Ozzy' Alıntı:
Beraber paketlemeyin Store Version için ayrı ayrı paketleyip Google Console üzerine yükleyebilirsiniz o zaman uyarı vermeyecektir. Dolayısıyla daha çok cihaz desteklemiş olacaktır. Bundle yüklemenize gerek olmaz. Sarı uyarılar önemli değil sadece kırmızılar önemli o zaman yayınlayamazsınız. 

APK veya OBB boyutunu düşürmek için aşağıdaki dökümanı uygulamalısınız.

Reducing APK Package Size

Kesinlikle deneyeceğim tekrar teşekkür ederim bilgiler için, takıldığım yer olursa yazarım. Dökümanı okumuştum ancak tekrar gözden geçireceğim, tekrar teşekkürler.

Ozzy konu dışı bir soru sorsam? 

https://blueprintue.com/render/kg2c1g8q" scrolling="no" allowfullscreen Linkte in app purchase fonksiyonları var, bu android olayını gerçekten tam çözemedim henüz... Bu in app purchase information değerlerini nereye gireceğiz de nereden alacak bilgiyi, Structure mı hazırlayacağız? Bu haliyle buttona basınca doğal olarak doğrudan Fail veriyor yani sonuçta google payment üzerinden bilgi alıp success demesi gerekmiyor mu düz mantık olarak, bunu unreal editor üzerinden test edebiliyormuyuz? Rica ediyorum bir açıklar mısın şu oyun içi satın alma olayını bana...

Teşekkürler