oguz53han

Yeni üye
14 May 2021
20
0
0
(34) İstanbul Anadolu
AI hp bar için bir widget oluşturdum ve progress barın visible özelliğini bir box collisiona bağladım. Box içine girince visible olup boxdan çıkınca hidden oluyor ondan yana bir problem yok. Boxa girince hp bar olması gerektiği haline birkaç ms sonra geliyor ve oto attack yapıp boxdan çık gir yapınca hp bar kendini sıfırlıyor. Ama box içinde bu çalışmıyor. Damage sisteminde bir hatam var galiba. 

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bu videoda tam olarak ne olduğunu görebilirsiniz, hatta bazen hp bar hiçbirşey yapmasam bile 0 gözüküyor. Herhangi bir hata kodu almıyorum. İstediğiniz herhangi bir blueprint kodunu söyleyin bende size burada paylaşim. Bu durumu nasıl düzeltebilirim.

Nonlinear hocam senin ellerinden öpüyorum, oyununu da bekliyorum.
Erginegider hocam sende kusura bakma henüz 2-3 aydan beridir öğrenmeye çalışıyorum. O yüzden soruyu sorarken bile acemilik akıyor ve size kafa karışıklığı yaşatıyorum. Yinede ilgilendiğin teşekkür ederim.

Hocam şimdi dediğin şeyi uyguladım ve hasar yediğinde artık HpBar düzgün çalışıyor. Ama Ai ya verdiğim box collisiona girdiğimde hala vermesi gereken can değerini birkaç ms delaydan sonra veriyor. Eski kodlarda mı bir hata vardır sence. Veya yazmamı önerebileceğin ekstra bir kod varmı ?

Bu soruyu ilk soran bendim :D Anılarım depreşti...

Burada hocamın anlattığı çok önemli bir şeye dikkat edin.Biz Tüm karakterlerin değerlerini widgeta çekip çağırırsak ve bunu online sistemde her karakter birbiri için yaparsa sıkıntı olur demişti.O yüzden kendim widgetimizdan yapıyoruz :D

birkaç ms kaçma oldukça normal, sonuçta bu işlemleri tick üzerinden yaptırıyoruz, tick ne ise timeline odur, sistem de oluşabilecek en ufak lag doğrudan buraya da yansır. baktın ki aşırı sapmalar oluşuyor atıyor saniyeye kadar, o zaman bir bit yeniği aramalısın, bu arada oyun çoktan çıktı multiplayer ve multiplayerda AI sistemleri de dahil ancak hala erken erişimde, gerçekten vakit ayırıp sonlandıramadım maalesef.

Gecikmenin sebepini çok araştırdım ve gına geldi vazgeçtim. Stabil bir geçikme değil, bazen 2 sn bazen 5 sn. Bazende AI'ın dibine girmeden can barı gelmiyor. Bu konuya sonra bidaha dönecem. Oyunun ismini de söylersen alim hocam destek olsun sana. Videoda isim vermemişsin.