mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
588
2
43
28
Ben bir aktöre decal ekledim Mesh üzerinde gözüksün diye ancak bu mesh başka meshlerle yanyana geldiğinde o decal o meshlere de etki ediyor bu bir ağaç olabilir bi kaya zemin ya da farklı farklı statik ya da skeletal meshler. O meshlere girip decali etkisini devredışı bırakamam farklı bi yöntemi olan var mı acaba?

Yok hocam onu biliyorum. Örneğin bir ağacın decalini kapatsam bu kez bütün decal etkilerinden etkilenmeyecek bu ağaç. Benim istediğim şey actorun icerisine add component olarak eklediğim decal sadece o aktörü etkilesin, Yanyana geldiği ağacı kayayı çimeni ya da farklı aktörleri etkilemesin. Bunun için bu saydığım nesnelerin hepsini Receive decals yapamam. Farklı bir çözüm var mıdır acaba?

Hmm. Custom depth ve stencil ID'ye göre decal'in görünürlüğünü belli başlı objelere uygulayabilirsiniz diye düşünüyorum, daha önce hiç denemedim ama mantıken decal'i almasını istediğiniz actor'e bir ID atarsınız ve decal'in stencil ID'sini actor'e atadığınız ID ile eşlersiniz - bu durumda bir maskeleme sonucu elde edebilirsiniz.

Şu video işine yarayabilir bu konu hakkında.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

• Beğen
Tepkiler: mrtcnaslnts
İhtiyacım olan bu evet ama StencilMaskCompare ekleyip value değerine 3 verdikten sonra texture görünmez oluyor tamamen. Denemek için landscape'e eklediğim Cube'in değerlerini de ayarladım Decali üzerine koydum ama opacity sanki 0 mış gibi gözükmüyor hiçbir şekilde çok acayip. Birebir aynısını yaptım oysa.