kinglord34

Aktif üye
7 Ocak 2017
261
30
28
Belirtilmemiş
Selamlar herkese, KarakterBP içerisinde yer alan karakter mesh componentine static mesh ve diğer componentleri eklediğimizde; eklenilen static meshe ve diğer componentlere karakter mesh içerisinden socket atayabiliyoruz. Benim sorum ise şu; ActorBP üzerinden bu işlemi yapabiliyor muyuz? Yani sorumu biraz daha açacak olursam, SilahBP adında bir aktörüm var, karakterim bu aktörü (SilahBP'yi) eline aldığında KarakterBP'deki skeletal mesh componentinin hand_r socketine SilahBP aktörünün gelmesini istiyorum. Bunu da KarakterBP'ye child actor eklemek yerine direkt SilahBP aktörü üzerinden yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Teşekkürler iyi çalışmalar.

Bunun için "AttachActorToActor" ya da "AttachActorToComponent" fonksiyonlarından birini kullanacaksın. Yanlış hatırlamıyorsam birincisini kullanabilmen için RootComponent ta socket koyulabilecek skeletalmesh ya da staticmesh gibi bir şey olması lazım.
Duruma göre başka yöntemler de izleyebilirsin.
1. Karaktere önceden silah skeletalmesh component oluşturabilir ve oyun sırasında SilahBP nde ki skeletalmesh component ta hangi asset varsa oraya koyabilirsin. Yani assetleri transfer ediyoruz.
2. Karaktere önceden component eklemeyip bunu da runtime da yani SilahBP alınacağı zaman yeni bir component yaratır, karakter mesh e bağlarsın, sonra yukarıdaki yani birinci maddedeki transferi uygularsın.

• Beğen
Tepkiler: kinglord34