oguz53han

Yeni üye
14 May 2021
20
0
0
(34) İstanbul Anadolu
https://www.hizliresim.com/382wf5p

Oyunu başlattıktan 4, 5 dakka sonra bütün castler hata vermeye başlıyor. Oyunda çok fazla widget var ve hepsinde casti event construct dan alıyorum. Kullanmam gereken yerlerdede variabledan kullanıyorum. İnternette biraz araştırma yaptım ama ingilizcem çok yetmedi. Anlayamadım. Sorun nedir acaba.

structureların referanslarına tek tek gidip Compile yap. structure içinde sonradan yaptığın değişikliklerde tüm referanslara tek tek Compile-Save yapmadığın sürece paket bile aldırmaz sana. eski bir bug tır hiç bir versiyonda düzeltmediler.

Widget larda cast ile değişken kullanma. Her ulaştığında cast yap ve direk kullan. Yani arada bir değişken olmasın. Cast ile kullandığın yer arasında mesafe varsa is valid ile değer kontrolü yap. Widget ların çalışma mantığından dolayı değişken kullanmaman gerekiyor

erginegider hocam

https://www.hizliresim.com/mir44rb bunun gibi yapmamı mı öneriyorsun hocam.​

Nonlinear hocam dediğini yaptım herhangi birşey değişmedi oyun hala bir zaman sonra cast almayı bırakıp tonla hata mesaji veriyor.​

leonscottkfm hocam önerini tek bir widgetda denedim ve karakter castimi aldığım herşeyde buna fonksiyonlarda dahil hepsinde başa is valid? koydum. O widget hata mesajı vermeyi bıraktı ama oyun hala bozuluyor. Şimdi bütün oyuna aynı şeyi uygulayıp burayı güncelleyecem. Bunun bir kısa yolu falan yokmu. Hepsine tek tek is valid? koymak uzun uğraş gerektiriyor.

senin kurduğun sistem biraz karışık duruyor ancak olay referans sıkıntısı, ne yaptığını bildiğin ve doğru yaptığın sürece hiçbir şeyin başına is valid koymana da gerek yoktur aslında, widget ı birçok kez çağırsan bile hata vermez widgetlar üst üste biner. event construct ile karakterden referans alıp kullanman ile, cast çekmen arasında da bir fark yok. burada muhtemel sıkıntı sen bir yerlerde pawn değişikliği yapıyorsun gibi geliyor, sonuç olarak widget tick ile çalışır bu veriyi sürekli senin new player dediğin pawndan almaya çalışıyor. senin karakteri bir yerlerde devre dışı bıraktırıp başka karaktere geçici olarak bile geçiyorsan referans kaybolduğu için hata veriyor. böyle bir durum söz konusu ise herkesin dediği gibi tüm widgetlara is valid çekmelisin başka çaren yok.

new player aslında aslında benim default pawnım. Widget yapımını çok iyi kavrabilmek için tamamen widgetdan oluşan bir oyun yapıyorum. Yani oyunda herhangi bir map yok. Dediğin gibi bir ara oyun içinde pawn değişikliği nasıl yapılır diye birşeyler değiştirmiştim. Orada bozduk galiba bazı şeyleri. Şu anda is valid? koyduğum yerler hata vermeyi bırakıyor. Koymadığım şeyler hata vermeye devam ediyor. Bugün bütün günümü herşeye is valid? koyarak geçireceğim. Ve sonucu buraya yazacam. Bakalım, umarım çözebiliriz.

Doğrudur kastettiğim oydu. Widgetlarda değişken kullanma. Order of Operation dan sorun çıkmasının önüne geçersin. Eğer bir hata varsa başka bir yerde olduğundan emin olursun.

Sayın hocalarım, sorun devam ediyor ve ben nasıl yapacağımı hala çözemedim. İnternetten araştırmaya devam ediyorum ama hala bir çıkış yolu bulamadım. Artık hata kodu vermiyor ama hala 4,5 dk sonra oyunda castten gelen tüm değişkenler çöküyor. 

https://drive.google.com/drive/folders/11nRcu9o7ZINzDIR4HItoZjZAt13ufcru

Proje burada. Uygun bir vaktiniz varsa bana hatanın nerede olduğunu söylerseniz gerçekten çok sevinirim. Hepinize yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim.

üzgünüm ama proje bu şekilde gönderilemez :)

config - content ve .uproject  dosyalarını ayrı bir klasöre kopyala onu zipleyip drive a at

Nereye bakmamız gerektiğini de yazsan iyi olurdu. Ben bir hata mesajı üretemedim. Ancak gördüğüm bir kaç şeyi belirteyim.
Construct ta New player diye bir şeye cast yapıyorsun. (Bunları direk kullanacağın yerde cast yap.)
İkincisi bu bahsettiğin NewPlayer ı kullanmıyorsun gibi duruyor. GameMode boş.
Dolayısı ile cast larının hiçbirisi çalışmaması lazım zaten.

Not: Ayrıntılı bakacak kadar vaktim yok. Oyunun ne yaptığını da şu an bilmiyorum ama ilk bakışta bunları gördüm. Belki yardımı olur.

bir göz attım, hata vermesini gerektirecek bir durum yok. zaten struct ve UI dan ibaret bir proje. ayrıca structlar için break ve set members tan haberin yok gibi duruyor kendine nasıl bir işkence etmişsin herşeyi tek tek get set yaparak :)

sen bir yerlerde artık hangi UI bilmiyorum, player referansını patlatıyorsun ki hata alıyorsun. orasını da sen bul yapacak birşey yok :)

Hocam oyunu başlatıp ülkeyi seçiyoruz ve başlata basıyoruz. Gelen ekranda polis enerji ekoloji gibi menuleri görüyoruz. O kısma geldikten sonra 4,5 dakka beklediğimiz zaman castlerin hepsi siliniyor. Is valid? kullandıktan sonra hata mesaji vermeyi bıraktı. Ama hala oyun cast almayı bırakıyor.

Castleri dediğin gibi düzelticem ama sorun bundan kaynaklanıyor diyorsan hemen yapabilirim.

GameMode boş değil hocam Default pawn NewPlayer olarak gözüküyor. 

https://drive.google.com/file/d/1fIS7dxeBBgfOCSKQ2PaXf-oAL9TVHEBe/view?usp=sharing Bu linkde oyunun is valid kullanmadan önceki sürümü var buradan castler silindikten sonra birkaç tuşa basarsan eğer hataları alabilirsin.

Bakacak vaktiniz yoksa bakmayın hocam. Zamanınızdan çalmak istemem.

Evet baya bi işkence yaptım kendime. Sağlık olsun. Bulacaz artık ne yapalım. Saolasın yinede nonlinear hocam.

Sayın hocalarım, yaklaşık 4 gündür günde 1 öğün yemek yiyerek çözmeye çalıştığım bu sorunu sonunda çözmeyi başardım. Yani son 10 dk dır oyun açık ve bozulmuyor, eminim sorunun kaynağı budur. Bu yazıyı okuduktan sonra bana gülmek serbesttir :D

Kıpkırmızı olmuş gözlerimle ekrana boş boş ne olabilir diye bakarken aklıma yukarıda attığım yorum geldi. O yorumda paylaştığım resimde oyunu başlatınca otomatik bir playerstart noktası oluşturduğunu ve bir süre sonra newplayer adlı karakterimin mapten silindiğini gördüm. O sırada aklıma acaba olmayan mapde yerçekiminden etkilenip karakterim düşüyormu diye düşündüm. Bunu test etmek amaçlı karakterimin world location'u nu printle yazdırdım ve evet, karakterim olmayan mapte yerçekiminden etkilenip sürekli düşüyormuş. Oyun tekrar bozulana kadar bekledim ve z lokasyonunda -1,4 milyon küsüre geldiğinde oyun, karakterimi haritadan siliyor ve alması gereken bütün castleri alamıyordu. World settingsden yerçekimini kapattım ve karakterimin sabit durmasını sağladım. Oyun açıldıktan sonra 10 dk bekledim ve oyun bozulmadı. Daha da bozulmaz herhalde. Bozulursa zaten buradan bir güncelleme daha yaparım.

Hepinize yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Zamanınızı çaldığım için özür dilerim.