BarisTUMA' Alıntı:
Merhabalar ben ue4'e yeni başladım sorunum şu 3ds max 2020'de bir oda çizdim 4 duvar 1 oda girişi
şöyle bir problemim var odayı ue4'e import ediyorum fakat karakter hiç bir şekilde odaya kapı boşluğundan girmiyor yani boşlukta bir duvar gibi davranıyor. Bu problemi nasıl hallede bilirim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Normalde UE4 de yüklediğin modellerin ayrıca bir collision box (Çarpışma alanı diye çevireyimm ben şimdilik) u yapman gerekir. Bunu engine içinde basit şekiller le de yapabilirsin. Muhtemelen senin ki basit bir küp şeklinde olduğundan kapı collision içinde kalıyor. Ancak kullandığın model çok ayrıntılı değilse kendi mesh ini yani modelinide collision olarak kullandırabilirsin. Yaptığın şeyi levele koyduysan ctrl-e ile staticmesh editörü aç. Koymadıysan sadece content browserdan çfit tıkla aşağıdaki editöre gel. Orada okla gösterdiğim yerde ki gibi "Use complex collision as simple" seçeneğini işaretle (Diğer seçeneklere de göz atabilirsin.). Eğer yukarda sıralanmış butonlardan yeşil collision butonuna tıklarsan bunları görebileceğin bir checkbox açılacaktır. Aşağıda ben açtım ve collision modelin üstünde beyaz çizgilerle gözüküyor.

Kolay gelsin.
Not: Ayrıca şurdaki "How to " - mavi linklere sırası ile göz gezdirmeni öneririm.
https://docs.unrealengine.com/en-US/Engine/Physics/Collision/HowTo/index