TersineMühendis

Yeni üye
19 Ağu 2018
3
0
0
Belirtilmemiş
Selamlar.SketchUp 2018 Pro uzerinden basit bi ev modelledim.3Ds Max 2019 icin .skp dosyasini 2014 surum olarak kaydettim,yoksa kabul etmiyor.Neyse 3Ds Max uzerinden lightmapleri ayarladim bi tane plugin ile.Ordan Export ederken bi kac ufak uyari verdi daylightlar falan pek dikkat etmedim oraya onemli degil galiba.

Geldim UE4'e.Import ederken generate lightmap ayarini falan kapattim iste.Daha sonra Smoothing groups ayari falan varmis onu da actim ama sadece 2 hata mesaji eksildi.Bi ton hata mesaji geldi karsima.Resim BURDA

Sorun acaba plugin ile mi alakali diye dusundum lightmaplari tek tek elimle ayarladim ama sonuc yine ayni oldu.Modeli aktarinca su sekilde GORUNTU
Texture yoktu uzerinde ondan mi acaba default textureda sank kalitesiz duruyor anlayamadim.Ama asil sorun ic kisimda,ic kisim GORUNTU

Yabanci videolardan arastirdim fakat bi cozum bulamadim.Acaba kullandigim programlar arasinda uyumsuzluk mu var? 
Ya da export ayarlarim mi yanlis,unreal kullandigim surum 4.19.2

Tesekkur ederim simdiden.

gigalian' Alıntı:
yüzey normallerinde sorun var. Unreala atmadan önce onları düzelt.

Ev yerine daha basit bir geometri kullanarak test etdersen işlerin daha hızlı ilerler

3 boyutlu bi kac bi sey cizdim sketchUp uzerinde.Sonra .fbx olarak export ettim.Dedim 3ds 'ye bi aktarmayim direkt bu sekilde atayim unreal'e.Unreal'e importlarken
lightmap ayarini actim kendisi yapsin unreal o onemli degil simdilik ama.Attigim sekli surukledigim zaman direkt zemine oturmuyor , 0 eksenine ayarlıyorum fakat havada
bi yerde kalıyor.Onun disinda seklin etrafinda kamerayi hareket ettirdigimde ev modelinde oldugu gibi bazi kenarlari kayboluyor,ustten bakinca farkli kismi kayboluyor,
dibine yaklasinca ortaya cikiyor,uzerine yukledigim texturelar'da cok kalitesiz duruyor(build yapsam da ayni durum).

Sagdan hali = SAGDAN
Onden hali = ONDEN
Bu da orjinal SketchUp hali = ORJINAL

Edit : Yabanci forumlarda biraz arastirdim ve sorunu buldum.Sorun Unreal'e yuklenen modelin mesh editorunu acip Collision sekmesi altindan "Double Sided Geometry" ayarinin ve yuklenen modelin materyalinin ayni sekilde "Material" kismindaki "Two sided" ayarinin tiklenmesi imiş.Onlari tikledigim zaman model  artik her acidan gorunur hale geldi sonunda.Kafama takilan ise ayri ayri her attigim model icin bu islemi gerceklestirmek zorunda miyim sorusu.Ona artik bi cozum bulunur :).
Tesekkurler.