54hasan44

Cezalı Üye
4 Haz 2016
45
-12
0
(54) Sakarya
Öncelikle merhaba arkadaşlar,internetten indirdiğim kapı modellerini 3dmax üzerinden export edip kullanıyorum ama şöyle bir sorun var,o nesneyi unreal 4 de kullandığım an,bir rotasyon sorunu ile karşılaşıyorum.Bir kapı modeli indirdim,onu kullandım ve basit bir kapı animasyonu yapmaya çalıştığım vakit ,kapı kendi orjini etrafında dönmüyor,daha uzaktaki bir alaı tarıyarak dönüyor.Yardımlarınızı bekliyorum

Pivot olayına bakmanız lazım. Unreal üstünden pivot noktası değiştirilebiliyor fakat kalıcı olmuyor. 3Ds Max üstünden pivot noktasını değiştirmek için tutorial burada;
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Çözümü basit aslında, 3ds max üzerinde objenizi orijin noktasına taşıyın. (Koordinatını 0,0,0 yapın yani). Unreal Engine pivot koordinatı olarak import edilen objenin bulunduğu yeri değil, orijin noktasını baz alır.

Diğer bir çözüm olarak; Unreal Engine içerisinde objenize sağ tıklarsanız, pivot diye bir bölüm görebilirsiniz. Oradan pivotunuzu objenizin üzerine taşıyarak istediğiniz şekilde rotate işlemini gerçekleştirebilirsiniz.