qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Merhabalar
3D Mark' ta geçen ay 14520 puan almışken, bu ay yeni ramler ile 14495 puan aldım : S Sonra ayrıntılara baktığımda şöyle bir şey fark ettim :

1roxw5.jpg
,

Ekran kartının ayarlarında değişiklikler var. Hepsinden geçtim Memory 4 den 1 e düşmüş, core clock düşmüş vs. :s
nasıl olabilir böyle bir şey ? Nasıl ram bir anda 3 gb düşer :S herhangi bir ayar, overlock vs. de yapmadım.

Clock ayarlardan düştü desek,ama vram nasıl düşer?

Ayarlarda birşeyleri değiştirdinizmi ?

Şu FM denileni?

Birde şöyle bir durum var,o bellek saatinin 3000 de işi ne?

Önceki ayara göre öyle birşey olsa kartı elinize almış olurdunuz :)

Ayarları sıfırlamayı dene yada driverin en güncelini kur.

Çözüm olmaz ise psu gücü tam karşılıyormu bak (bir ihtimal.)

Eğer bunlarda birşey yoksa ve karta bios update yapmadıysanız aklıma başka birşey gelmiyor :(

Bunlar çözmez ise eski ramlerle deneyin birde.

Sonra donanımhaber e konu açın,amd fanboyları 980 konularında fazla etkin olamıyorlar :)

Söylediklerini baktım, genel olarak bir sorun görünmüyor. Driver güncel zaten. Anlamadım valla.
Olmadı donanım habere yazayım düzeltemezsem.

GPUZ indirip ekran kartının özelliklerine baksana herşey normal görünüyor mu diye? FM approved demesi normal, onun durumla alakası yok bildiğim kadarıyla ama ram'i niye düşük görüyor anlamadım. :\

Jacky' Alıntı:
GPUZ indirip ekran kartının özelliklerine baksana herşey normal görünüyor mu diye? FM approved demesi normal, onun durumla alakası yok bildiğim kadarıyla ama ram'i niye düşük görüyor anlamadım. :\

Hocam sence gpu ve bellek saat hızlarındaki değişim anormal değilmi?

Hd5450 nin gpu saati 700mhz 

540 ile o performans anca 2030da alınır :)

İyi, GPUZ normal görüyorsa korkacak birşey yok en azından. :p Son olarak bir de PassMark ile benchmark yapıp bak bakalım. O da normal çıkarsa 3D Mark ile ilgili bir sorun var demektir.

Ya bence bir sorun var gibi : PassMArk Sonuçları şöyle :

eof9t.jpg

Yandakiler milletin puanları. üstte işaretlediğim sistemle benim sistem çok yakın, bir alttaki işlemciyi kullanıyorum sadece. Buna göre yine 8.000-8.200 arası bir puan almam gerekmiyor mu ?
Sorun nerede anlamadım. Bütün parçalar düzgün çalışıyor gibi. Driverlar da güncel.

Benim de kafamı karıştırdı şimdi bu sonuçlar. Senin ortalamayı düşürenler Disk(HDD kullanıyorsun sanırım?) ve CDRom benchmarkları ile işlemci hızın sanırım. SSD kullanmadın mı diğer parçaların hızını da etkiliyor bu doğal olarak. Listedeki işlemciler de benchmark sırasında overclock lu olarak çalışıyormuş anladığım kadarıyla. Bi bunları farkettim senin ortalamayı düşürecek olan faktörler olarak. Passmark forumuna bir göz gezdirdim de GTX 9xx serisi kullanıcıları arada bazı sürücü veya Windows updateleri yüzünden tutarsızlık yaşamışlar. Seninki de böyle bir durum olabilir belki. :\

Yok ama ben HDD kullanmıyorum, SSD var, hatta 2 SSD'yi raid olarak kullanıyorum. Bir de son zamanlarda ara ara 1 sn liğine görüntü gidip geliyor ve " ekran kartı driverı bir süreliğine yanıt vermedi" diye mesaj çıkıyor. Driverı sildim baştan kurdum sorun devam etti. Acaba sürücü ile mi ilgili bir sorun var? Bir format çeksem kendine gelir mi acaba : ))