Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
4.8 sürümümdeki projemi 4.10 a taşıyorum.4.8 de çalışan karakter rotate bp si 4.10 da çalışmıyor.Karakterin ileri gitmesi sorunsuz çalışırken geriye yürüttüğüm zaman arkasını dönmüyor.

VY2b1q.png

istediğiniz başka bir görsel varsa onu da atabilirim.

Leralonde' Alıntı:
4.8 sürümümdeki projemi 4.10 a taşıyorum.4.8 de çalışan karakter rotate bp si 4.10 da çalışmıyor.Karakterin ileri gitmesi sorunsuz çalışırken geriye yürüttüğüm zaman arkasını dönmüyor.

Aşağıdakileri sırayla deneyebilirsiniz.
- Açı değerini 180 değil 179.999 veya 179.999 gibi bir değer girin.
- Pitch yerine Roll deneyin.

cahitburak' Alıntı:
Leralonde' Alıntı:

Z(Yaw) değerine 180 girdiğimde sorun çözüldü ama daha önce de Z değerine değer girmiştim olmamıştı.Peki sizce bunun nedeni ne olabilir ?

Karakter koordinatlardan sapmasın diye Y koordinatını kitleyip projeyi 2d (XZ )yapmıştım.Acaba 4.10 da bu ayarlardan dolayı koordinatlarda kayma mı oldu.Çünkü aynı değerlerlde 4.8.3 de sorunsuz çalışıyordu.

Leralonde' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:

Z(Yaw) değerine 180 girdiğimde sorun çözüldü ama daha önce de Z değerine değer girmiştim olmamıştı.Peki sizce bunun nedeni ne olabilir ?

Karakter koordinatlardan sapmasın diye Y koordinatını kitleyip projeyi 2d  (XZ )yapmıştım.Acaba 4.10 da bu ayarlardan dolayı koordinatlarda kayma mı oldu.Çünkü aynı değerlerlde 4.8.3 de sorunsuz çalışıyordu.

Açıkçası sürüm notlarında 2D konusunu dikkatle takip etmiyorum. API üzerinde bir değişiklik yapılmış olabilir, böyle şeyleri yeni sürümlerin sürüm notları(Release Notes) üzerinden takip etmek gerekir. İkinci bir ihtimalle de sizin yaptığınız başka bir oryantasyon değişikliğ projeyi yükselttiğinizde aktifleşmiştir, eski halinde güncellenmeden kalmıştır. Yine de doğru olanın bu şekilde olması gerekir. Side Scroller için karakterin geriye dönmesi yukarı yani Z(Yaw) eksenini referans almalıdır.

Soruya yönelik olarak da pozisyon kilidi açıyı etkilemez.