mcYaralı' Alıntı:
leonscottkfm' Alıntı:
Dediğim gibi 80 bin tl reklam param var bunun dışında 30 bin tl giderimiz oldu ofis tuttuk 1.5 ayda oyun yazdık birçok ünlü insanla görüşme şansımız da oldu. Tek başına yaz oyunu şirketi sonra düşünürsün o parayı başka yoldan büyütüp daha sonra oyun şirketi kurabilirsiniz. Benim oyunum haftaya yayınlanıyor.(mobil)

PC platformunda tek başıma kaliteli bir oyun yapmak gerçekten çok zor. Mobil için durum farklı olabilir. Ben zaten şirket kurmayı başta düşünmedim. Ekip kurmayı düşündüm. Bu arada 1.5 ayda yapmışsınız. Oyun nedir? Yani çıktı mı?

Oyun uzay laboratuvarında geçiyor. Yönettiğimiz karakter diğer kötü virüslü yapay zekalara karışmamış iyi bir yapay zeka ve labaratuvarı temizleyip profesörü kurtarıyorsun. Yönettiğimiz robotun sol kolunda ise bir drone var ışık tutuyor ve tüm düşmanlara ateş edebiliyor. Grafikleri orta ve yüksek model telefonlara hitap ediyor. Aksiyon var ve puzzleler var. Test odalarındaki puzzleleri ekranda Yazan süre içerisinde çözüyorsun çözemezsen çeşitli şekillerde ölümler gerçekleşiyor. Diğer test odalarına geçişlerde ise ara koridorlar var buralar zekadan daha çok refleks istiyor. Oyun tarzı portal halflife karışımı. 1.5 ay fakat sürekli oturup onunla uğraştım gece gündüz midem bulandı uzun bir süre unreal engine ile uğraşmam sanırım. Birsürü ek pakette satın aldım... Oyun 1 haftaya çıkar.

Tek başına oyun yapman olası bir şey.
Tek başına mobil için korku oyunu yapabilirsin. Yada tıklamalı oyunlar refleks ve zeka isteyen tarzda oyunları 1 haftada korku oyunu ise 1-3 ayda yapabilirsin.
2 kişilik dövüş oyununu 3 haftada yapabilirsin online şekilde.
2d oyunlar yapabilirsin 1 ay gibi bir sürede.
Küçük çapta savunma survival tarzda oyunları 2 3 haftada yaparsın.
Flappy bird tarzı oyunları yaparsın . 250 bin tl bütçe sende kalsın. 50 binini reklama ayır 10 bin tlye paket vs al.
Çekiliş yaptırabilirsin oyununu indirsinler diye ben öyle yapacağım herkes atlayacaktır indirmek için.

leonscottkfm' Alıntı:
mcYaralı' Alıntı:
PC platformunda tek başıma kaliteli bir oyun yapmak gerçekten çok zor. Mobil için durum farklı olabilir. Ben zaten şirket kurmayı başta düşünmedim. Ekip kurmayı düşündüm. Bu arada 1.5 ayda yapmışsınız. Oyun nedir? Yani çıktı mı?

Oyun uzay laboratuvarında geçiyor. Yönettiğimiz karakter diğer kötü virüslü yapay zekalara karışmamış iyi bir yapay zeka ve labaratuvarı temizleyip profesörü kurtarıyorsun. Yönettiğimiz robotun sol kolunda ise bir drone var ışık tutuyor ve tüm düşmanlara ateş edebiliyor. Grafikleri orta ve yüksek model telefonlara hitap ediyor. Aksiyon var ve puzzleler var. Test odalarındaki puzzleleri ekranda Yazan süre içerisinde çözüyorsun çözemezsen çeşitli şekillerde ölümler gerçekleşiyor. Diğer test odalarına geçişlerde ise ara koridorlar var buralar zekadan daha çok refleks istiyor. Oyun tarzı portal halflife karışımı. 1.5 ay fakat sürekli oturup onunla uğraştım gece gündüz midem bulandı uzun bir süre unreal engine ile uğraşmam sanırım. Birsürü ek pakette satın aldım... Oyun 1 haftaya çıkar.

Tek başına oyun yapman olası bir şey.
Tek başına mobil için korku oyunu yapabilirsin. Yada tıklamalı oyunlar refleks ve zeka isteyen tarzda oyunları 1 haftada korku oyunu ise 1-3 ayda yapabilirsin.
2 kişilik dövüş oyununu 3 haftada yapabilirsin online şekilde.
2d oyunlar yapabilirsin 1 ay gibi bir sürede.
Küçük çapta savunma survival tarzda oyunları  2 3 haftada yaparsın.
Flappy bird tarzı oyunları yaparsın . 250 bin tl bütçe sende kalsın. 50 binini reklama ayır 10 bin tlye paket vs al.
Çekiliş yaptırabilirsin oyununu indirsinler diye ben öyle yapacağım herkes atlayacaktır indirmek için.

Dostum ben Mobile yapmayı sevmiyorum. Daha çok PC ye yapmayı düşünüyorum. Steam veya epic store a koymayı düşünüyorum. Bende tek başıma 3D survival oyunu yaptım ve bu benim ilk oyunumdu açık dünya. Baya bir zorlandım ve hatta bildiğim herşeyi bu oyun sayesinde öğrendim. Yapım suresi 8 ay sürmüştür. Nerden baksamda 10 bin TL bir market alışverişi tutmuştur. Ama işte PC daha zevkli geliyor bana. Ve 2. Oyunu çok küçük ama işinde uzman bir ekiple yapsam bana yeteceğini düşünüyorum.

Kardeşim yorumlara biraz göz gezdirdim anladığım kadarıyla cebinde 250 bin liran var :) ama her şey para değil biliyorsun  aklında çok tutacak bir oyun var ve fikrinde sanırım lan 250 bile bi oyun çıkartsam tutar tamam ama öyle kolay değil rust gibi bir oyun yaptığını düşünelim bu oyuna şu an bile güncelleme geliyor yani oyunu 6 ay uğraştıktan sonra piyasaya sürüp bırakamazsın tabi bu oyun online olacaksa. tabi reklam ve çevre cabası. oyunun tutması için reklama çevreye tanıtıma ve güzel farklı kurgulara ihtiyacın var hepsi birbiriyle bağlantılı aslında yani oyunun tutmazsa parayı çöpe atacaksın yazık edersin önce ufak şeylerle başlayıp kendini belli etmen lazım sonuçta googlede bir garajda 2-3 kişiyle başlamış :) diyeceğim o ki paran cebinde kalsın şimdilik. sen unrealde ufak şeyler yapmakla başla üstüne kata kata gidersin kendine 2-3 arkadaşta sen bulur geliştirirsin kendini bu şekilde oyunlar çıkarıp kendini belli edersin sonrası gelir zaten kısmetse :D