talisca90

Yeni üye
24 Eyl 2016
84
2
0
(19) Çorum
Maya da 2 objeyi birbirine look at komutu ile baktırma vardı. Unreal da aynı işlemi nasıl yapabilirim. Objeyi yada aktörü , karakter e look at yaptirabiliyorum. Fakat 2 actor yada obje yi birbirine look at işlemini yapamadım.

talisca90' Alıntı:
Maya da 2 objeyi birbirine look at komutu ile baktırma vardı. Unreal da aynı işlemi nasıl yapabilirim. Objeyi yada aktörü , karakter e look at yaptirabiliyorum. Fakat 2 actor yada obje yi birbirine look at işlemini yapamadım.

51708-rotatingprojectile+1.png

Örnekte olduğu gibi Find Look at Rotation fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Ancak; Start döndürmek istediğiniz nesnenin pozisyonu, Target hedef nesne pozisyonu olmalıdır.

Aynı işlemi, (Target - Start) farkını alıp doğrultu vektörünü hesaplayarak ve bu vektörü Rotationa çevirerek de yapabilirisiniz.

cahitburak' Alıntı:
talisca90' Alıntı:

51708-rotatingprojectile+1.png

Örnekte olduğu gibi Find Look at Rotation fonksiyonunu kullanabilirsiniz. Ancak; Start döndürmek istediğiniz nesnenin pozisyonu, Target hedef nesne pozisyonu olmalıdır.

Aynı işlemi, (Target - Start) farkını alıp doğrultu vektörünü hesaplayarak ve bu vektörü Rotationa çevirerek de yapabilirisiniz.

Hocam level blueprint den mi bağladınız işlemleri ?.

Daha da pürüssüz bir dönüş için RInterp To'da kullanabilirsiniz. Tek yapılması gereken bu fonksiyonun target kısmına cahitburak'ın verdiği gibi yapıyı kurup "Find Look at Rotation" çıkışını vermek, base'e de objenin o anki rotation'unu vermek. Delta time'a ise delta seconds'u vermeniz gerekiyor Event Tick'ten gelen. RInterp To'nun çıkışını ise objeninizin rotation'una set etmeniz gerekiyor.

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/BlueprintAPI/Math/Interpolation/RInterpTo/index.html

Buradan fonksiyonu inceleyebilirsiniz.