leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Merhaba arkadaşlar şimdi siz yine bana blueprintler arasındaki ilişki konusu linki atacaksınız fakat okuyunca anlamıyorum kendim uyguladıkça anlıyorum ve bir kısmını yapa yapa öğrendim fakat şurada bir sorunum var.

2 tane actor oluşturdum,bir tanesi checkpointloc diğeri ise getcheckpointloc
getcheckpointloc adlı actorun box collisionuna gelince beni checkpointloca ışınlayacak.

Şu fotoğrafta yaptığım gibi.Fakat object kısmında bağlamam gereken bir şey var ne olduğunu hala çözemedim. Cast ederken hep şu object kısmında takılıyorum ne yapmam gerekiyor ?

leonscottkfm' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar şimdi siz yine bana blueprintler arasındaki ilişki konusu linki atacaksınız fakat okuyunca anlamıyorum kendim uyguladıkça anlıyorum ve bir kısmını yapa yapa öğrendim fakat şurada bir sorunum var.

2 tane actor oluşturdum,bir tanesi checkpointloc diğeri ise getcheckpointloc
getcheckpointloc adlı actorun box collisionuna gelince beni checkpointloca ışınlayacak.

Şu fotoğrafta yaptığım gibi.Fakat object kısmında bağlamam gereken bir şey var ne olduğunu hala çözemedim. Cast ederken hep şu object kısmında takılıyorum ne yapmam gerekiyor ?
Merhaba, isteğinizi tam olarak anlamadım. Objeye karakterin referans değerini alabilirsiniz.

leonscottkfm' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:
Overlapped Actorün de checkpointloc Actor olup olmadığı bu tipe Cast edilerek denetlenmeli.

Pardon o foto yanlıştı buna tekrar bakın yanlış fotoyu yüklemişim bundan bahsediyorum.
Getcheckpoint gelindiğinde beni checkpointloca ışınlayacak.. bu kodlar ise getcheckpoint actorune yazılmıştır.

checkpointloc actorünün refernasını objeye vermen gerekiyor senden checkpointloc tipinde bir obje bekliyor yani. eğer bunu level blueprintinde yapıyorsan kolayca referansını çağırabilirsin ancak level blueprintden yapmıyorsan referansını level blueprint de custom event oluşturarak kullanacağın yerde  event  yardımıyla referansı alabilirsin.