ClimbDown

Cezalı Üye
11 Tem 2015
1,147
-18
0
(53) Rize
Arkadaşlar bu videolarda yaptıkları yollar değişik bir biçimde yapılıyor.

Mesela a ile b noktasının x ekseni aynı değil fakat bu şey sayesinde yol dönerek otomatik olarak b noktasına oluşuyor.

road tool gibi birşey sanırsam?

bunun için bir ders yada nasıl yapıldığını açıklayacak olan varmı?

aynı şeyi bariyerler için filanda yapıyorlar ve çok verimli bir sistem.

Edit : Buldum arkadaşlar.

İhtiyacı olan yararlansın gerçekten bariyer,yol,güvenlik şeridi gibi şeyler için olmazsa olmaz.

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/Landscape/Editing/Splines/index.html

Landscape editördeki Spline aracını veya bir actor BP içinde Spline Component kullanarak yapabilirsiniz. Landscape Spline ile birden çok spline'ı birleştirerek kavşak, vs. yapabilirsiniz bir yere kadar ama spline component ile birleştirme yapamıyorsunuz. Buradaki yolları landscape splines ile yapmıştım mesela:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bir yere kadar derken?

Comp olanı ne işe yarıyor fark ne?

Bu videodaki oyun size mi ait?

Eğer öyleyse benim daha çook çalışmam lazım unreal hakkında azcık birşeyler biliyorum diyebilmek için :D

Mesela dörtyol ağzı gibi birşey oluşturmak istediğinizde 4 spline'ı birleştirebiliyorsunuz ama ortaya göbeği kendiniz static mesh olarak yerleştirmeniz lazım. Component olanı dediğim gibi birleştirilmiyor fakat çit, telefon direği, vs yapmak için kullanılır. Yarış pisti de yapabilirsiniz, Twitch yayınlarında birisinde Zak Parrish yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Videodaki oyun değil, sdece arada sırada uğraştığım bir projeydi ta ki ekran kartı nalları dikene kadar. Bu arada splinelar dışında bir array sistemi kurarak da cadde, sokak oluşturabilirsiniz şuradaki gibi ama spline'dan daha kısıtlayıcı bir teknik olduğu için tavsiye etmem.

Ama gerçekten iyi.

Sorularım şunlar. (Hayalimdeki arabayı yapmışın proje olarak işe bak :D ama ben 2015 hellcat olanını daha çok seviyorum)

Bu arabayı sesleri vs. nasıl buldunuz?

Bu şekildeki şeyler telif hakkı altında oluyor genelde.

Devir saati vs. nasıl çalıştırdınız?

Yokuş yukarı bir yol yaparken terraini otomatik kaldırıyormu yoksa bizmi ayarlıyoruz?

Arabayı kendim modelledim, texture'ların da hemen hemen hepsi bana ait(cgtextures gibi sitelerden alınıp tilable yapıldı ve normal/roughness mapleri çıkartıldı) Seslerin 1-2 tanesi youtube videoları ve freesound.org'dan alınıp modifiye edilmişti yanlış hatırlamıyorsam, kalanı FMOD'un verdiği örnek projeden alıntı. Ses sistemi FMOD plug-in'i ile yapıldı.

Telif hakkından kastınız araba markası ise bu piyasaya sürülmüş veya sürmeye planladığım bir proje olmadığı için Chrysler'in bana dava açmak için baya canının sıkılıyor olması lazım. ;P

Devir saati, vites kolu, vs. gibi animasyonların nasıl yapıldığı ve daha fazlasını burada anlatmıştım: https://forums.unrealengine.com/showthread.php?3980-Vanishing-Point-(Not-the-97-remake!)

Landscape splineların Raise/Lower diye seçenekleri var, bunlar landscape'i spline'ın konumuna göre yükseltip alçaltmaya yarıyor, o yüzden yol yapımı dışında da kullanışlı olabilen bir araç.

Hocam soru yağmuruna tutmuş gibi oldum ama sonuçta bilgi alışverişi oluyor.

Bu texture olayına kafayı taktım.

Unity de elle parlaklık yansıma gibi şeyler verebiliyorduk fakat unreal de beceremedim.

Bu textureler üzerine kesinlikle bir bölüm gelmeli.

Ve modellemeniz çok başarılı.

Hangi program ile modellendi?

Bu yolların kenarı kuma doğru geçerken keskin ibçimde geçmemiş onu nasıl yaptınız?

Unreal e png texture atsamda arka planı oluyor (decal için vs.) bu nasıl çözülür,yol png sanırsam.

Verdiğiniz konuda ibre animasyonu hakkında birşey bulamadım.

Aylar öncesinde,hatta bu forum yokken (belki,yanlış hatırıyor olabilirim) bu videoyu görmüştüm ve adam iyi yapmış diyip geçmiştim.

Şimdi yapan kişiden yardım istiyorum :D

Gerçekten çok iyi yav aklım kaldı :D

Edit soru :

Supercharger filan takılarak 70 model araçların motorları epey güçlendiriliyordu.

Unreal engine de acaba aracı kalkış yaparken 2 tekere kaldırıcak bir script yazılabilirmi :D

Süper birşey olurdu.

Unity'de bahsettiğiniz teknik nedir bilmiyorum ama texture ve modelleme ile ilgili UE4 ile ilgili olduğu sürece Tasarım-İçerik bölümüne sorabilirsiniz soruları. Modelleme teknikleri için buradan daha faydalı forumlar/siteler/videolar zaten var o yüzden burada o kadar ayrıntıya girmeye gerek yok.

Max ile modellendi. Ama hangi programı kullandığınızın model kalitesiyle alakası yok...Blender kullanıp bundan iyisini de yapabilirsiniz yeter ki programı kullanmayı bilin.

Yol materyali masked > alpha kanallı bir texture kullanıldı onun için de.

PNG yerine TGA deneyin, alpha kanalı ile daha güvenilir oluyor.

Araç animasyonları: https://forums.unrealengine.com/sho...he-97-remake!)&p=275919&viewfull=1#post275919

Ön tekerleri kalkışta havaya kaldırmak istiyorsan aracın arkasına gereken yönde Add Torque fonksiyonunu kullanarak tork verirsin olur. :)

Motor özel olarak araç desteği veriyor galiba?

yani düm düz move fonksyonlarını kullanarak yap demiyor.

Modellemeyi arkadaş için sormuştum,araba işine girmeye korkuyor :D

Bu png sorularını soracağım yarın.

İyi geceler diliyorum.Artık yatma vakti yarın 1 de uyanıcam uykusuz kalmak istemiyorum ( :p )

Projemde yeri olmamasına rağmen,zevk için yapacağım bu 2 teker olayını ve amerikan kaslılarını :D

(düşündümde kaçış için bir sinematik yapıp manyak birşeyler ortaya çıkarılabilir ;) )

Landscape editöründeki spline aracı ile bir yol yaptım ancak doğrumu oldu acaba emin değilim 

her yol ağzını birbirine bağladım doğrumudur acaba ?

vRvnJA.png

iskintevfik' Alıntı:
Birde araba eklemeyi detaylı bir şekilde gösterseniz bir memnun kalacağım anlatamam hocam :d

Araba eklemek ve ayarlarının yapıldığı güzel bir video var. Bende buradan öğrendim. Pek ingilizce gerektirmiyor. Bir gövde çiz ve 4 teker çiz. 3ds max 'de birkaç birleştirme yaparak sanırım arabanın iskeleti oluşturuluyor. İşte 4 teker body kısmına bağlanıyor vs. Daha sonra UE4 kısmında tekerleklerin nekadar döneceğini ayarlıyorsun. Hatta biraz alıştırma yaptıktan sonra kapı , bagaj , kaput açma gibi kısımları da ekleyebilirsin. 

İşte video : 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Kolay Gelsin :)

Not: Arabayı özenle çizerek vakit kaybetme. önce düz bir dikdörgen'e 4 silindir(tekerlek) yerleştir. Maksat olayı anlamak :)

Bu arada Yol konusuna geri dönersek detaylı bir yol yapım tutorial gibi birşey varmı acaba ? Yolu normal çizmesine çizerimde oyunumda sokakları birbirine nasıl birleştirebilirim hala onu çözebilmiş değilim.

dortyol-agzi-asfalt-22x22-cm-esnek-yapiskanli-20056-78-K.jpg
  Resimdeki gibi bir dörtyol ağzı nasıl yapabilirim. 

Birkaç şekilde denedim. Her yol ağzını birbirine bağlamayı denedim. Ancak orta noktada fazla segment olduğundan dokular üst üste biniyor ne çirkin bir görüntü ortaya çıkıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler :)