VoiclessCry

Yeni üye
8 Şub 2021
135
2
0
(16) Bursa
WB Drag&Drop operation da drag yaptırıp drop yapmamasını nasıl sağlarız veya şöyle sorayım drop işlemine gelince drag i devam ettirmesini nasıl sağlarız örneğin benim istediğim drag esnasında kullanılan -Default Drag Visual- kullanılmaya devam etsin drop çalışsa da nasıl yapabilirim?

Yani mouse bırakılsada devam etsin istiyorsun herhalde. O zaman drag and drop kullanmayacaksın. Direk kendin kodlayacaksın. Mousedown event den itibaren kodu kendine göre yapacaksın. Bunu yaparken mouse koordinatı lazım. Ben yaptığımda 3d bir objeyi sürükletiyordum ama sen sadece bir UMG ya da resim falan yerleştireceksen mouse a o zaman daha kolay. Benim durum da mouse downda bir boolean true yapıyordum. Sonra Tick te mouse koordinatlarını World space e çevirip Line trace yapıyor ve nereye vuruş varsa tuttuğum karakterin yerini o lokasyona getiriyordum. Senin ki sadece bir UMG falansa onu yapmak daha kolay. Tick fonksiyounda Widget ın yerini sürekli güncelleyeceksin. Drag Drop operasyonu ile yapamassın diye tahmin ediyorum. En azından benim aklıma herhangi bir yöntem gelmiyor.

Bir süre mouse a basılarak sürüklenen bir şey mouse tuşu bırakıldığında kalsın istiyorsun. Ve bu bir widget doğru mu anlıyorum. (Eğer  böyleyse  niye böyle bir seye ihtiyacın olduğunu sorgulamak daha faydalı olabilir  ) Eğer  öyleyse şöyle yapabilirsin. Normal drag dropla başlarsın. Bittiğinde yani drag cancel olduğunda manüel moda geçersin.
Bende video yok ta kendi yazdığım benzer bir c++ kodu var. Sonuçta hangi nodelara ihtiyacın olduğunu nasıl yaklaşman gerektiğini anlayabilirsin belki. Işine yararsa göndereyim

gönderebilirseniz çok iyi olur teşekkür ederim .. böyle birşeye ihtiyacım var çünkü drag&drop yapamıyorum kurduğum sistem izin vermiyor fakat black desert oynarken onların drag&drop sistemi drag+drop değilde drag+leftclick şeklindeydi yani sürüklüyosunuz bırakınca birşey olmuyor slota göndermek için o slota tıklamanız gerekiyor benim sisteme b uyar ve güzelde bir alternatif olur diye düşündüm sebebi buydu yoksa normalde de bir move butonu koymuştum ve onunla yaptırmıştım ama böyle birşey varken neden butonu kullanayım ki

....... özür dileyerek düzelttiğim yazımı tekrardan düzeltiyorum söylediğiniz sistemi yapabildim çalışıyor düzgünce de teşekkürler göndermenize gerek kalmadı.

https://pasteboard.co/JQs425E.png

--- şimdide şöyle bir sorun oldu söyledğiniz bu işlemler gerçeklerşirken butonlara tıklanmıyor  :huh: :-/

nedenini buldum çünkü yeni bir wb ekrana geldiği hatta mouse un direk ucuna geldiği için tıkladığımda ona tıklıyor ama ben alttaki başka bir wb de tıklama işlemi dönmesini istiyorum  :)

visibility ayarını wb de hierarchy nin en üstüne not hit testable self and all children olarak güncelleyince oldu sorunum çözülmüştür yardım için teşekkürler