YesimKoyuncu

Yeni üye
28 Ocak 2025
1
0
1
Merhabalar, 3Ds Max, Unreal Engine 5 ve Meta Quest 3 kullanarak Vr projeleri yapıyorum. Bu projeleri yaparken max dosyasını datasmith plugini ile export ediyorum ve ue5'de yine datasmith ile import ediyorum. Açılan dosyaya VR başlangıç seti ekliyorum ve PlayerStart öğesini de başlangıca getirip birincil oyuncu olarak Player Start işaretliyorum. Daha sonrasında dosyayı windows için paketliyorum .exe uzantılı dosyayı MEtaQuest kütüpahnesine ekliyorum ve gözlüğümü takarak sanal turu başlatyorum. Bu süreçte bazı problemler benim kafamı karıştırıyor ve her hangi bir kodlama ile alakalı bilgim olmadığı için yetersiz kaldığımı düşünüyorum. Bu süreçte destek olabilecek birileri var ise sevinirim;
-VR Projesini ilk başlattığımda kasmalar meydana geliyor kafamı çevirdiğimde önce karanlık ekran geliyor ve yavaş yavaş yükleniyor,
-Gözlük ile kendime bir sınır belirliyorum ama projeyi açtığımda çizdiğim ev çok uzakta görünüyor ben o alana ulaşmaya çalışırken sınırımdan çıkıyorum yani vr gözlüğü taktığımda sadece bu alanı gezdir diye bir seçenek var mı? bölge oluşturmak istiyorum. Bilgisi olan birileri yardımcı olursa sevinirim