leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,372
5
170
63
27
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Aranızda illaki Visual Studio C++ vs kullanan vardır.
Bu uygulama bende çok hantal çalışmakta.

Sistemim şu şekilde:

AMD Rx 7900 XT 320 Bit 20 GB GDDR6
Ryzen 5 5600 x6 4.7 ghz
16x2 32 GB 4000 Mhz Ram
120 hz 49.9 Inch 1ms Oled Monitör
Windows 11 Pro 64 bit
1 TB Kingston SSD NVME 7000 mb/s - 6000 mb/s

Visual Studio ayarlarına girip performansı işlemciden alıp GPU ya adadım. Biraz daha hızlandı fakat hala laglı yavaş ve buglu çalışıyor. Herhangi bir eklentiye sahip değilim.
Virüs yok ve Antivirüs devredışı. Sistemimde başlangıçta hiçbir uygulama otomatik açılmıyor ve arkaplanda çalışacak uygulamaların hepsi kapalı. Zaten sistemi kuralı 2 ay oldu.

Fakat uygulamada hala hantallık mevcut.

Bugüne kadar kullandığım tüm bilgisayarlarda hantalı bu uygulama.
Bunun bir çözümü var mıdır ?
Ne bileyim işlemci sanallaştırması falan açılmalı mı ?

:(((((((((

B450 pci express 3 destekliyor. ekran kartı ve ssd için darboğaz oluşturuyor. 500 serisi bir anakart alsan daha iyi olurmuş.

VS yavaş çalışıyor derken kastettigin şey yavaş derlemesi mi? Intellisense'in yavaş olması mı? Başka bir şey mi?

Kaynak koddan derliyorsan, 6 çekirdekli bir işlemci ile çok hızlı derlemen mümkün değil.

Hayır dostum. Genel olarak uygulama ağır. Yani pencere sürüklerken bir menüye girerken bile kasılarak yapıyor bunları. Görüntü buglanıyor vs. Yani 2011 yılından beri her seferinde olan şeyler.
Fakat son seviye oyunları oynayabiliyor ve Unreal Engine 5 te son seviye çalışmalar yapabiliyorum. Yani ağır programları kullanabiliyorum. Fakat şu lanet visual studio her zaman kasıyordu hala da kasıyor. Sorunlu bir derleyici bence bu. Hani bu derleyicinin yiyeceği sistem en fazla 10gb ram ve 4 çekirdekli işlemci olabilir. Projedede bişey yok şuan boş işi. Daha kod mod yazmadım tasarımını yapıyorum. Pencere sürüklerken kasıyor uygulama.