ogzmsl

Yeni üye
23 Eyl 2022
6
2
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba,
VFX Artist olarak çalışmaya başladım ancak UE4 ile çoğu yerden eğitimler veriliyor. Çalıştığım ekiplerin projeleri 5 oluyor bazısı 5.1 şimdi 5.2'de olan da olacaktır. 

Sormak istediğim ben 4 ile çalışıp üst versiyonlara göndersem dosyalar sorunsuz çalışır mı? Export etmek için Source Control şart mıdır? 

Aslında 4 ile çalışmak işime geliyor hem eğitimi fazla hem de en alttaki sürümlerin yazılımda üst versiyonda çalıştığını biliyorum. Niagara 4'te farklı 5'te farklı bazı projelerde cascade var en performanslısı cascade oluyor genelde bu dosyaları gönderirken nasıl yapmalıyım bilgisi olan varsa önerilere açığım.

Alt yazılımda çalışıp üste göndersen sorun olmaz ama bazı şeyler sorun olur . Mesela menü tasarlayıp inputları ayaladın, diğer projede enchanced input varsa hata verir.
Deprecated olanlar hata verir. Bence hiç bulaşma böyle bir şeye üst motora geç.
Export etmek için Source Control şart değil , Yaptığın şey her ne ise sağ tıklayıp export edip karşıya yollarsan import edebilir. Ya da direkt klasör şeklinde yollayacaksın o da aynı klasör yolu diziliminde yerleştirirse çat diye çalışır.

Evet ancak ben sadece VFX tarafındayım başka develop kısmına bakmıyorum. Niagara ve Cascade benim için önemli bu son söylediğini yaptım 5.1 kullanırken 5.0 exportları içeriye almıyor o yüzden sorun yaşıyorum. Benim için önemli olan mesh'ler, texture'lar material ve niagara cascade dosyaları herhangi başka bişey içermiyor atacaklarım.

Çalışmayı 4'te yaptıktan sonra 5'e migrate edip hızlıca test edebilirsin.
Ben bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, yerinde olsam 4'ten devam ederim ta ki çalıştığın bir kişide hata çıkana kadar. O zaman kolları sıvayıp artık yeni sürüme geçiş yapma vakti gelmiş demektir.

serhatwxe' Alıntı:
Çalışmayı 4'te yaptıktan sonra 5'e migrate edip hızlıca test edebilirsin.
Ben bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, yerinde olsam 4'ten devam ederim ta ki çalıştığın bir kişide hata çıkana kadar. O zaman kolları sıvayıp artık yeni sürüme geçiş yapma vakti gelmiş demektir.

Aslında işime geliyor hem en alt versiyon olması hem de atacağım dosyalar belli kodluk bişey yok build almıyorum en alt seviyede dosya aktarımı yapacağım başka işim yok. 4 ile yaptıklarım üst versiyonlarda sorun çıkarır mı acaba ona göre en alt versiyon 5 kullanırım diyorum. Lumen yada Global Illumination gibi şeylere bakmıyorum genel olarak o kısımlarda yokum kısacası

Niagara'nın 5+ versiyonlarda değişen modüllerini biliyorsan yukarıda da bahsedildiği gibi 4'te yapıp 5'te kontrol edip hata varsa toparlayıp migrate edebilirsin(herhangi bir hata olduğunda Fix Issue butonu iş görebiliyor.) Cascade bir noktada komple kaldırılacak zaten o yüzden Niagara'ya ağırlık vermeni tavsiye ederim.

Jacky' Alıntı:
Niagara'nın 5+ versiyonlarda değişen modüllerini biliyorsan yukarıda da bahsedildiği gibi 4'te yapıp 5'te kontrol edip hata varsa toparlayıp migrate edebilirsin(herhangi bir hata olduğunda Fix Issue butonu iş görebiliyor.) Cascade bir noktada komple kaldırılacak zaten o yüzden Niagara'ya ağırlık vermeni tavsiye ederim.

Cascade kaldırılacağını düşünmüyorum niagaranın alt yapısı zaten cascade ve performans konuusunda niagara cas. kadar iyi değil. Lost Ark fx'leri bile unreal 3 cascade ile yapılmıştı online platformlarda unreal'i eksiye götürür bu konu.. Önemli olan üst versiyona atınca dosyaları görmesi sonrasındaki düzenleme ve hataları gideririm. 5.1'den 5'e geçişte dosyaları boş klasör olarak görüyor 4'ten 5'e çıkarken bu olmasın bana yeterli.