leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Merhaba arkadaşlar bu konuda sizlere söylemek istediğim birkaç eleştirim var.
Her oyun motorunun artıları ve eksileri vardır. Unreal ise bunu en üst düzeyde tutar ve çok artısı vardır. Eksilerinden bildiğimiz kadarıyla mobil konusunda sıkıntılı olması vs gibi şeyler.

İlkellik dediğim şey böyle çağ dışı kalmış gereksiz yolu uzatan saçma sapan uğraştıran şeylerdir. Mesela unityde saçma sapan collisionlarla uğraşmak gibi. Ufacık bir fonksiyonu uzatıp uzatıp defalarca yazmak gibi.

Unrealde de birtane saçma sapan bir özellik aslında kolaylaştırılabilecekken uzatılmış.

1-) Landscape paint kadar saçma bir şey olamaz. Unity oyun motorunda ve Age of empires gibi oyunlarda istediğimiz painti seçip mapı boyayabiliyorken unrealde bunu yapmak için saçma sapan infoları her projenizde tanımlamak zorunda kalıyorsunuz. Otomatik olarak layere material atayıp boyayamıyoruz aslında istense yapılacak bir özellik sürükle bırak yapacaksın ve layere eklenecek.Ama yapmamışlar ve ben buna ilkellik derim yol uzatmak ve bunu her projenizde tekrarlamak. Sizin de varsa bildiğiniz saçma şeyler yazabilirsiniz.

2-)Olur olmadık yerlerde saçma sapan crashlar yemek.

3-)Projenin bazı yerlerde kitlenip kalması

4-)Karakterin fiziksel objeyle temasa geçmesi sonucu etrafa mal gibi savrulma olayı. (physics interaction) bunu sürekli ayarlamak zorundasınız.

5-)World settingsi sürekli viewden göstertmek zorundasınız sürekli kullanıldığı halde hala default olarak yerleştirmemişler.

6-)Ufak building Render problemleri

7-)Bir şeyi silerken 10 saat beklemek (önceden yoktu) artık var ama. Yeni versiyonlarda da var 1 tane referansı var silmek için 20 saat bekletiyor klasörden silsen daha hızlı siliyorsun.

Bu gibi şeyler bulunmakta sizin de varsa ekleyebilirsiniz

Bir de önerim var mesela macro yaptım diyelim diğer projelerimde de kullanmak istiyorum nasıl yapacağım ? Büyük ihtimalle yeni projemde de tekrar yazmak zorundayım...

1-) Age of Empires bir oyun. Oyun için hazırlanmış bir motoru UE, Unity veya CryEngine gibi motorlarla kıyaslayamazsın.
2-) Çoğunlukla kullanıcı hatası.
3-) Çoğunlukla kullanıcı hatası.
5-) World Settings her zaman sağ tarafta Details panelinin yanındaki tabda bulunmakta. Her seferinde Settings > World Settings veya Window > World Settings şeklinde açmak zorunda değilsin.
6-) ?
7-) Bu da proje bazlı bir sorun. Her kullanıcının karşılaştığı bir problem değil.
Aynı motor versiyonundaki farklı projelerde kullanmak istediğin şeyleri Engine Content içine kaydedebilirsin.

Motorun ne gibi sıkıntıları olduğunu zaten biliyoruz ama yukarıda bahsettiğin şeyler o "saçma ilkelliklerden" değil malesef. Önerilerin varsa resmi forumda Feedback for UE Team bölümünde dile getirebilirsin. Karşılaştığın ve bug olduğunu sandığın sorunları da Epic Games'e rapor edebilirsin. Bu tür şeyleri bu forumda paylaşırsan paylaştığınla kalırsın, hiçbir getirisi olmaz.

3 ve 7 beni de kanser ediyor 3ün Donanımsal olduğunu düşünüyorum ama 7 beni gerçekten fıtık ediyor. En basiti Alt tarafı bir tane texture silcek 40 saat bekletiyor. yani Bekletiyor derken kitleniyor UE sonra canı sıkılınca 40 saat sonra kendine geliyor Silmiş olarak. Yoksa genel olarak baktığımızda Unity. cry vs. işine bak koçum derim yani. UE candır

Jacky' Alıntı:
1-) Age of Empires bir oyun. Oyun için hazırlanmış bir motoru UE, Unity veya CryEngine gibi motorlarla kıyaslayamazsın.
5-) World Settings her zaman sağ tarafta Details panelinin yanındaki tabda bulunmakta. Her seferinde Settings > World Settings veya Window > World Settings şeklinde açmak zorunda değilsin.
6-) ?
7-) Bu da proje bazlı bir sorun. Her kullanıcının karşılaştığı bir problem değil.
Aynı motor versiyonundaki farklı projelerde kullanmak istediğin şeyleri Engine Content içine kaydedebilirsin.

Motorun ne gibi sıkıntıları olduğunu zaten biliyoruz ama yukarıda bahsettiğin şeyler o "saçma ilkelliklerden" değil malesef. Önerilerin varsa resmi forumda Feedback for UE Team bölümünde dile getirebilirsin. Karşılaştığın ve bug olduğunu sandığın sorunları da Epic Games'e rapor edebilirsin. Bu tür şeyleri bu forumda paylaşırsan paylaştığınla kalırsın, hiçbir getirisi olmaz.

Age of empires derken örnek verdim ben. Unityde var mesela o. Cryenginede de var . SSD kullanıyorum işlemcimi de yeni aldım blueprinte girip node oluştururken bile crash yiyebiliyorum. Kırılmış Destruct olmuş parçaların olduğu bölgeye force uygularsanız motor kitlenip crash atabiliyordu şuan nasıl bilmiyorum.
Import işlemlerinde veya silme işlemlerinde donma sorunu olabiliyor önceden yoktu dediğim gibi donanımsal değil kendi sorunu :D Bakalım 4.26 nasıl olacak

Jacky' Alıntı:
6-) ?

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

şu videoyu izle görürsün ilkelliği :D 200 tane node birleştirdim 2 tane textureyi blend yapacağım diye. Adam alıyor textureleri atıyor istediği gibi kullanıyor. Biz hala blendle mlendle uğraşıyoruz bir de bu kadar gelişmiş bir motor da sürekli shader compile yapıyor pc cortluyor.
rx590 var r3 1300x işlemci var 16 gb ram var 150gb ssd var küçücük bir sahne yaptım 20 saat build yaptı. Bunlar ilkelliktir bana göre gelişmesi lazım textureyi koyduğumuz gibi blend yapması lazım ve her texturenin kendine has parametresi otomatik çıkmalı oradan scale vs yapabilmeliyiz.

Resident evil 4 ün küçük bir orman sahnesini yapayım dedim

yarım saat oldu anca 30 olmuş millet speed map yapıyor onlarda nasıl 2 dakikada olup bitiyor her şey anlamış değilim.

şuraya bak karman çorman oldu :D

Sanırım foliageden dolayı geç lighting yapıyormuş onun lightmap resolutionunu nasıl düşürebilirim?