baki

Yeni üye
28 Ocak 2025
10
0
1
Unreal Engine kullanarak dağlık bir bölgede geçen sonsuz, uçsuz bucaksız ve gerçekçi bir oyun geliştirmek istiyorum. Dünyanın her seferinde rastgele oluşturulmasını hedeflediğim için Landscape sistemiyle sınırlanıyorum. YouTube ve yapay zeka araçları üzerinden bazı yöntemler inceledim ancak hiçbiri tam olarak istediğim sonucu vermedi.

Özellikle kullandığım bazı hazır sistemler ve pluginler sadece Landscape üzerinde çalışıyor. ProceduralMesh kullandığımda Landscape özelliklerini kaybediyorum; PCG (Procedural Content Generation) framework kullandığımda ise statik bir Landscape'e ihtiyaç duyuyorum. PCG Framework ve Landmass Blueprint'lerini birleştirerek bu sorunun aşılabileceğini duydum ancak bunu detaylıca anlatan bir kaynağa rastlayamadım. Bu konuda tecrübeli birinin yönlendirmesine veya teknik mantığı bana açıklayabilecek bir yol göstericiye ihtiyacım var. Lütfen birisi özelden ve ya buradan yardımcı olsun.

Mrb Baki Sonsuz bir dünya istiyorsan izlemen gereken mantık şu: World partition istediğin parça parça yükleme mantığını hallediyor. PCGFraneworkd runtime modunda kullanmak pcg yi statik bir zemin yerine oyuncu ilerledikçe dünya önünde kurulur arkasından silinir. Landscape özelliğini kaybetmemek için Unreal 5 deki "lands cape patch" sistemine bakmanı öneririm. PCG ile birleştiği zaman oyun sırasında (Runtime) anlık olarak şekillendimene olanak tanıyor. Ayrıca "Virtual Heightfield Mesh" teknolojisini araştırmanı tavsiye ediyorum. Kısacası statik bir harita çizmek yerine, PCG'ye "oyuncu buraya gelince şu kurallara göre dağ ve ağaç oluştur" komutu veren bir sistem kurman lazım. Başarılar!

Mrb Baki Sonsuz bir dünya istiyorsan izlemen gereken mantık şu: World partition istediğin parça parça yükleme mantığını hallediyor. PCGFraneworkd runtime modunda kullanmak pcg yi statik bir zemin yerine oyuncu ilerledikçe dünya önünde kurulur arkasından silinir. Landscape özelliğini kaybetmemek için Unreal 5 deki "lands cape patch" sistemine bakmanı öneririm. PCG ile birleştiği zaman oyun sırasında (Runtime) anlık olarak şekillendimene olanak tanıyor. Ayrıca "Virtual Heightfield Mesh" teknolojisini araştırmanı tavsiye ediyorum. Kısacası statik bir harita çizmek yerine, PCG'ye "oyuncu buraya gelince şu kurallara göre dağ ve ağaç oluştur" komutu veren bir sistem kurman lazım. Başarılar!
Yanatın için teşekkürler Zoraki .Ancak landscape patch ile nasıl yapacağımı bilmiyorum söylediğin yöntemleri anlatan bir video ve ya bir yer varmı acaba

Video olarak direkt hepsini birleştiren tek bir video kaynak bulman zor ama mantığı şu:
Landscape Patch: Bu araç, fırça gibi çalışır. Sen blueprint ile 'burada bir dağ olsun' dediğinde, o bölgedeki zemini anlık olarak yukarı kaldırır.
PCG Graph: Bu sistem de yükselen o zemini algılar; üzerine otomatik kayaları ve ağaçları dizer.
Sen bir 'alan' (Volume) oluşturuyorsun, bu alan oyuncuyla beraber hareket ediyor. Alanın girdiği yerdeki zemin (Patch sayesinde) yükseliyor, PCG de orayı süslüyor. Oyuncu uzaklaşınca her şey eski haline dönüyor.
https://www.youtube.com/@adrien_logut/videos Bu kanala bir göz at.

Video olarak direkt hepsini birleştiren tek bir video kaynak bulman zor ama mantığı şu:
Landscape Patch: Bu araç, fırça gibi çalışır. Sen blueprint ile 'burada bir dağ olsun' dediğinde, o bölgedeki zemini anlık olarak yukarı kaldırır.
PCG Graph: Bu sistem de yükselen o zemini algılar; üzerine otomatik kayaları ve ağaçları dizer.
Sen bir 'alan' (Volume) oluşturuyorsun, bu alan oyuncuyla beraber hareket ediyor. Alanın girdiği yerdeki zemin (Patch sayesinde) yükseliyor, PCG de orayı süslüyor. Oyuncu uzaklaşınca her şey eski haline dönüyor.
https://www.youtube.com/@adrien_logut/videos Bu kanala bir göz at.
anadım yani landmass mantığında ama daha basiti olarak mı.Çünkü ben landmass in kendi noise perlin sitemini kulanarak yapacaktım daha mantıklıolur diye